Kevin Spacey şi-a exprimat pe blog sprijinul faţă de protestatarii din Venezuela

Actorul american Kevin Spacey, recompensat cu două premii Oscar, şi-a exprimat pe blog sprijinul faţă de protestatarii antiguvernamentali din Venezuela, despre care spune că se află "de partea corectă a istoriei".

81 afișări
Imaginea articolului Kevin Spacey şi-a exprimat pe blog sprijinul faţă de protestatarii din Venezuela

Kevin Spacey şi-a exprimat pe blog sprijinul faţă de protestatarii din Venezuela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mii de venezueleni au ieşit în stradă începând din februarie pentru a protesta faţă de o serie de probleme grave cu care se confruntă această ţară sud-americană - lipsa alimentelor, inflaţia galopantă şi cenzura presei - însă ei s-au lovit de reacţia dură a forţelor guvernamentale, informează contactmusic.com.

Cel puţin 35 de protestatari au murit în înfruntările cu trupele de poliţie şi alte câteva sute au suferit răni grave.

Kevin Spacey, care s-a remarcat recent în serialul "House of Cards", a iniţiat un blog în care îşi îndeamnă cititorii să îi sprijine pe protestatarii sud-americani.

"Îi sprijin pe toţi venezuelenii care îşi cer, în pace şi fără violenţă, dreptul la autodeterminare şi dreptul de a protesta. Sper că veţi fi alături de mine şi le veţi cere să nu renunţe şi să nu devină indiferenţi în faţa abuzurilor comise împotriva lor. Noi, care suntem norocoşi pentru că trăim în libertate, trebuie să ne împotrivim opresiunii şi nedreptăţii şi să reamintim poporului venezuelean că se află de partea corectă a istoriei. Vă rog să îi sprijiniţi aşa cum veţi putea", a scris actorul american pe blogul său.

Kevin Spacey nu este deloc străin de sfera politică şi s-a remarcat interpretând rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood în drama politică "House of Cards", produsă şi difuzată de platforma online Netflix.

Pentru acest rol, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate şi a fost nominalizat la Globul de Aur şi la Primetime Emmy.

Kevin Spacey a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea sa din filmul "American Beauty" şi un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru evoluţia sa din filmul "The Usual Suspects".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici