La ce avere a ajuns Elon Musk, omul care a intrat în istorie după ce a produs şi lansat cea mai puternică rachetă din lume

Miliardarul american Elon Musk la 46 de ani este al 41-lea cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 21 mld. dolari, conform topului miliardarilor al Bloomberg.

1682 afișări
Imaginea articolului La ce avere a ajuns Elon Musk, omul care a intrat în istorie după ce a produs şi lansat cea mai puternică rachetă din lume

La ce avere a ajuns Elon Musk, omul care a intrat în istorie după ce a produs şi lansat cea mai puternică rachetă din lume

Elon Musk este co-fondator şi directorul executiv al Tesla Inc., Boring Co. şi SpaceX, compania ce a lansat cea mai puternică rachetă în spaţiu - Falcon Heavy.

După ce a făcut avere în IT prin dezvoltarea şi vânzarea serviciului de plăţi online PayPal, Musk a pornit proiecte şi mai îndrăzneţe. Inginer şi antreprenor, Musk înfiinţează şi dezvoltă companii care răspund unor probleme de mediu, sociale şi economice ale omenirii. Deşi lucrează între 80 şi 100 de ore pe săptămână, Musk are cinci copii şi este sursa de inspiraţie pentru personajul Tony Stark în seria de filme Iron Man, scrie Ziarul Financiar.

Elon Musk s-a născut În 1971 În Africa de Sud. Pasionat de computere, Musk a creat până să împlinească 12 ani un joc video, numit Blastar, pe care l-a vândut pentru circa 500 de dolari. Studiile universitare le-a început în Canada, de unde s-a transferat la Universitatea din Pennsylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică. Ulterior a fost admis la Stanford, în California, pentru un doctorat în fizică.

Săptămâna trecuta, Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări produse de Boring Company (Compania Plictisitoare). Succesul a fost incredibil, în doar 4 zile s-au vândut toate cele 20.000 de aruncătoare de flăcări, acestea generând un venit de 10 mil. dolari. Musk scria pe facebook într-o postare: „Aparent, unele agenţii vamale spun că nu vor permite expedierea a ceva ce se numeşte aruncător de flăcări. Aşa că am redenumit produsul ”non-aruncător de flăcări” (n.r. eng not a flamethrower)”.

California a suferit devastări incendiare în ultimele luni, însă Musk a făcut glume pe Twitter toată săptămâna, postând că dacă arma nu îi ajută pe clienţi într-o apocalipsă cu zombi atunci li se vor da banii înapoi. Marţi, Elon Musk a postat un link cu melodia „I Don't Want to Set the World on Fire” („Nu vreau să pun lumea pe foc”)

Compania SpaceX a lansat, marţi seara, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk, relatează The Associated Press.

Citiţi continuarea articolului pe zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici