La doar 2 ani are un IQ de 156

Elise, o fetiţă din Marea Britanie, în vârstă de doi ani, posedă un impresionant coeficient de inteligenţă (IQ) de 156 şi poate să enumere 35 de capitale ale lumii, să spună alfabetul şi să îşi pronunţe numele pe litere, informează presa britanică.

86 afișări
Imaginea articolului La doar 2 ani are un IQ de 156

La doar 2 ani are un IQ de 156 (Imagine: www.mirror.co.uk)

Elise Tan Roberts, care locuieşte în partea de nord a Londrei, poate să citească cuvintele "mama" şi "tata" şi să recunoască cele tripuri de triunghiuri. Extraordinara ei inteligenţă a făcut-o să devină cea mai tânără membră a institutului britanic Mensa, o organizaţie internaţională a oamenilor supradotaţi, ai cărui membri obţin rezultate superioare la testele de inteligenţă, comparativ cu 98% din populaţia lumii.

"Este un copil excepţional", a declarat John Stevenage, directorul general al organizaţiei Mensa.

Psihologul pentru copii Joan Freeman a folosit un test special pentru a determina coeficientul de inteligenţă al micuţei Elise şi a descoperit că aceasta se situează în exclusivistul club al celor mai inteligenţi copii din Marea Britanie, alcătuit din doar 0,2% din totalul copiilor din Regatul Unit.

Mama Elisei, Louise, a declarat pentru tabloidul The Daily Mirror că a observat încă de la naştere că fetiţa ei era excepţională. Elise a pronunţat primul cuvânt la vârsta de cinci luni şi a început să meargă la opt luni şi jumătate.

Înainte de admiterea Elisei în clubul Mensa, precedentul record era deţinut de o fetiţă în vârstă de doi ani şi jumătate, Georgia Brown, din Aldershot, oraş situat în sudul Angliei, al cărei IQ era de 152.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici