"La fotbal şi politică se pricepe tot românul". Unii ar vrea să exceleze la ambele - Băsescu, Ponta sau Năstase cu mingea la picior - FOTO, VIDEO

Pasionaţi de fotbal, microbişti sau doar pentru că funcţia pe care o deţineau i-a obligat, cei mai importanţi politicieni români au participat de-a lungul timpului la diferite evenimente în care au jucat rolul de fotbalişti.

1219 afișări
Imaginea articolului "La fotbal şi politică se pricepe tot românul". Unii ar vrea să exceleze la ambele - Băsescu, Ponta sau Năstase cu mingea la picior - FOTO, VIDEO

"La fotbal şi politică se pricepe tot românul". Unii ar vrea să exceleze la ambele - Băsescu, Ponta sau Năstase cu mingea la picior - FOTO, VIDEO

Într-o echipă virtuală ideală a celor mai importanţi politicieni care au jucat fotbal în ultimii 20 de ani, îşi fac apariţia foşti sau actuali premieri, preşedintele statului sau lideri importanţi de partide.

Printre cei care practică des sportul şi au fost văzuţi în destule rânduri pe terenurile de fotbal se numără primul ministru Victor Ponta. Încă de când făcea parte din tineretul PSD, Ponta partipa la meciuri demonstrative şi dovedea un real apetit ofensiv. Ultima ispravă a premierului a fost chiar marţi, când a evoluat contra "Artiştilor" şi a marcat nu mai puţin de patru goluri.

Mai "experimentat" decât premierul, preşedintele Traian Băsescu nu a apărut în echipamentul de joc, însă a dovedit că nu este străin de minge.

Nu la fel de norocos a fost fostul fostul preşedinte, Emil Constantinescu, care a avut un mic accident cu mingea de fotbal atunci când a vizitat, in 2008, adevărata echipa naţională în cantonament. Echipă naţională antrenată de cel care avea să devină la rândul lui politician, Anghel Iordănescu.

 

Tot fără echipament sportiv, dar de data asta pe terenul de fotbal, a apărut şi fostul premier, actual primar al Clujului, Emil Boc.

Un alt primar, Gheorghe Nichita, al Iaşiului, nu s-a sfiit chiar să joace în partidele demonstrative găzduite de oraşul pe care îl gospodăreşte.

Europarlamentarul Gigi Becali, viitor candidat pe listele USL şi actual patron al Stelei, a coborât în teren de câte ori a avut ocazia pentru a le demonstra angajaţilor săi cum ar trebui să lovească mingea.

Adrian Năstase a dovedit că este mai apropiat de rolul de portar decât de cel de jucător de câmp în vizitele pe care le făcea "tricolorilor" atunci când era premier.

Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu, Miron Mitrea, Relu Fenechiu sau Cristian Adomniţei sunt alţi politicieni care nu au refuzat nicio ocazie de a se afisa pe terenurile "sportului rege".

GALERIE FOTO

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici