VIDEO La mulţi ani, România, din Cetatea Unirii. Mesajul emoţionant al unui jandarm: E timpul să fim solidari şi să rămânem uniţi

Un jandarm care interpretează Imnul României la pian din Cetatea Unirii, de la Alba Iulia, este modul prin care Jandarmeria Română transmite „La mulţi ani, România”, de Ziua Naţională.

289 afișări
Imaginea articolului VIDEO La mulţi ani, România, din Cetatea Unirii. Mesajul emoţionant al unui jandarm: E timpul să fim solidari şi să rămânem uniţi

VIDEO La mulţi ani, România, din Cetatea Unirii. Mesajul emoţionant al unui jandarm: E timpul să fim solidari şi să rămânem uniţi

Videoclipul postat de Jandarmeria Română, miercuri, de Ziua Naţională, este filmat în Cetatea Unirii, la Alba Iulia. Un jandarm interpretează Imnul Naţional la pian, din Sala Unirii şi din inima Cetăţii, unde a fost ridicat Monumentul Unirii, când România a împlinit 100 de ani.

„Tot mai des, în ultima perioadă, auzim rostindu-se cuvântul „Speranţă”. Trăim un timp pe care cu greu ni l-am fi putut imagina. Însă, de la străbunii noştri, care, în urmă cu mai bine de un veac, în această sală din Cetatea Alba Iulia, au pus pecetea statului român, am învăţat că speranţa ne scoate întotdeauna la liman. Dragi români, acum, poate mai mult ca oricând, e timpul să fim solidari şi să rămânem uniţi, să ne arătăm grija unii faţă de alţii prin gesturi simple, dar care pot fi considerate adevărate dovezi ale omeniei noastre. Iar la finalul acestei perioade, atunci când ne vom uita în urmă, să putem spune cu mândrie că am rămas oameni, că am rămas români! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România mea şi a ta”, spune jandarmul, îmbrăcat în ţinută de gală.

În imagini se succed obiecte de muzeu, haine din perioada Unirii, dar şi tablouri cu Regina Maria şi Regele Ferdinand, precum şi Catedrala Unirii şi imagini din Cetate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici