Lady Gaga, dată în judecată de un fost producător

Lady Gaga a fost dată în judecată de un fost producător muzical care îi cere artistei daune în valoare de 30 de milioane de dolari, susţinând că el se află la originea imensului succes de care se bucură în prezent cântăreaţa americană.

24 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga, dată în judecată de un fost producător

Lady Gaga, dată în judecată de un fost producător (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plângerea depusă, miercuri, la Curtea Supremă a statului New York, producătorul muzical Rob Fusari afirmă că a avut o contribuţie esenţială la transformarea tinerei şi ambiţioasei cântăreţe Stefani Germanotta în starul pop de astăzi, ajutând-o chiar să îşi aleagă şi numele de scenă care a făcut-o celebră, Lady Gaga.

Rob Fusari susţine că a fost totodată iubitul cântăreţei şi că, după ce relaţia lor s-a încheiat, nu a mai primit sumele de bani care i se cuveneau potrivit contractului semnat cu Lady Gaga.

Rob Fusari susţine că a cunoscut-o pe Lady Gaga în martie 2006 prin intermediul unui prieten comun. "Fusari şi-a dat seama că piesele lui Germanotta sunt senzaţionale, însă le lipsea strălucirea comericală. El a provocat-o să exploreze mai multe genuri muzicale", se afirmă în textul plângerii depuse la Curtea Supremă din New York.

Pe măsură ce relaţia profesională dintre cei doi s-a transformat într-una intimă, Fusari a început să se ocupe tot mai mult de imaginea cântăreţei. Potrivit acestui document, tot el este acela care i-a sugerat numele de scenă, pe care l-a descoperit în mod întâmplător, ascultând cântecul "Radio Ga Ga" al trupei Queen. Relaţia dintre ei s-a terminat în ianuarie 2007.

Rob Fusari susţine că un contract semnat de Lady Gaga cu Interscope Records, la sfârşitul anului 2007, îi dă dreptul să solicite 20% din încasările cântăreţei şi un anumit procent din veniturile provenite din acţiunile de merchandising. El solicită, totodată, plata onorariilor pentru perioada în care a fost producătorul muzical al artistei şi care, potrivit spuselor sale, nu au fost niciodată onorate.

Potrivit mai multor surse din presa americană de specialitate, Rob Fusari a colaborat în calitate de producător muzical cu o serie de artişti importanţi, precum Destiny's Child, Will Smith şi Bone Thugs-N-Harmony.

Pe numele său adevărat Stefani Joanne Angelina Germanotta, Lady Gaga şi-a lansat albumul de debut, intitulat "The Fame", în 2008, însă nu a avut un mare impact asupra pieţei muzicale internaţionale. Dar primele două discuri single - "Just Dance" şi "Poker Face" - au obţinut poziţii fruntaşe în clasamente. Ea şi-a lansat cel de-al doilea album, "The Fame Monster", în noiembrie 2009. Până în prezent, a vândut peste 20 de milioane de single-uri în format digital şi peste patru milioane de albume în întreaga lume. Lady Gaga a primit o nominalizare la cea mai recentă ediţie a premiilor Grammy, la categoria "cea mai bună înregistrare dance" şi a câştigat trei Brit Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici