Lady Liberty, prezentată pentru prima dată în istorie drept o femeie de culoare, pe o monedă americană

Trezoreria SUA a făcut publică recent o nouă monedă de aur care o înfăţişează pe celebra Lady Liberty drept o femeie de culoare, pentru prima dacă în istoria americană, relatează Gândul.

304 afișări
Imaginea articolului Lady Liberty, prezentată pentru prima dată în istorie drept o femeie de culoare, pe o monedă americană

Lady Liberty, prezentată pentru prima dată în istorie drept o femeie de culoare, pe o monedă americană (Imagine: vibe.com)

Într-o conferinţă de presă care a avut loc joia trecută în departamentul Cash Room din incinta Trezoreriei Statelor Unite a fost prezentată moneda de aur American Liberty pentru 2017, care marchează aniversarea a 225 de ani de la începutul fabricării monedelor americane.

„Suntem extrem de mândri (...) părinţii noştri fondatori au realizat nevoia critică a naţiunii noastre de a avea un sistem monetar respectat, iar în ultimii 225 de ani instituţiile financiare şi-au dus misiunea mai departe”, a declarat directorul adjunct al Monetăriei Statelor Unite, Jeppson.

Plecând de la modelele clasice produse anterior, noua monedă o înfăţişează pe Lady Liberty ca pe o femeie de culoare care poartă o coroană din stele. Moneda este inscripţionată cu „1792”, anul în care a fost înfiinţată Monetăria SUA, „2017” şi „Încrederea e doar în Dumnezeu (In God We Trust)”. Reversul monedei arată un „vultur puternic şi îndrăzneţ în zbor”, se arată în comunicatul de presă.

Ştirea completă poate fi citită pe Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici