Lansarea producţiei "Valkyrie", amânată pentru februarie 2009

Companiile United Artists şi MGM au decis pentru a doua oară să amâne lansarea controversatei producţii "Valkyrie", regizată de Bryan Singer, cu Tom Cruise în rolul principal, de pe 3 octombrie 2008 pe 13 februarie 2009.

10 afișări
Imaginea articolului Lansarea producţiei "Valkyrie", amânată pentru februarie 2009

Lansarea producţiei "Valkyrie", amânată pentru februarie 2009

Filmul va fi lansat în Statele Unite de Ziua Preşedintelui, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter.

În decembrie 2007, producătorii au anunţat că amână lansarea filmului de pe 4 iulie pe 3 octombrie pentru a nu concura cu noul thriller al Angelinei Jolie "Wanted".

"Valkyrie", primul film al lui Brian Singer de la "Superman Revine", se bazează pe povestea reală a ofiţerului german Claus von Stauffenberg care a decis să-l asasineze pe Adolf Hitler.

"Valkyrie" este, totodată, al doilea film realizat de proaspăt relansata companie de producţie United Artists, după "Leii mor pentru miei", în regia lui Robert Redford.

Tom Cruise a întâmpinat mai multe probleme din cauza acestui film, inclusiv din partea unor ministere germane.

Astfel, Cruise şi producătorii filmului nu au primit permisiunea de a filma la un mausoleu din Berlin unde ofiţerul german von Stauffenberg a fost executat, pentru că este o vedetă "controversată" şi riscă să creeze în spiritul public o legătură "contradictorie" între "curajul civic al unui bărbat care s-a angajat să lupte împotriva totalitarismului", pe de o parte, şi "o cvasi-operaţiune scientologică", de cealaltă parte. De asemenea, o parte din familia ofiţerului a fost împotriva acestui lucru, pentru că se temea că actorul se va folosi de ocazie pentru a face propagandă religiei scientologice.

În schimb, Cruise a primit sprijin din partea singurului supravieţuitor dintre ofiţerii germani implicaţi în complotul împotriva lui Hitler, dar şi din partea unor regizori germani, precum Florian Henckel von Donnersmarck, recompensat anul trecut cu premiul Oscar pentru film străin, pentru "Viaţa celorlalţi".

În cele din urmă, în toamna lui 2007, Cruise a primit permisiunea de a filma la Bendlerblock, mausoleul din Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici