Lapo Elkann, moştenitorul familiei Agnelli, susţine că a fost abuzat sexual în adolescenţă

Lapo Elkann, fratele lui John Elkann, CEO-ul grupului italian Fiat, moştenitor al celebrei familii Agnelli, a dezvăluit într-un interviu publicat vineri că a fost abuzat sexual în adolescenţă, în timp ce locuia în internatul unei şcoli, informează Reuters.

3956 afișări
Imaginea articolului Lapo Elkann, moştenitorul familiei Agnelli, susţine că a fost abuzat sexual în adolescenţă

Lapo Elkann, moştenitorul familiei Agnelli, a fost abuzat sexual în adolescenţă

Într-un interviu publicat în cotidianul italian Il Fatto Quotidiano, Lapo Elkann, în vârstă de 36 de ani, a spus că intenţionează să înfiinţeze o fundaţie care să ajute victimele abuzurilor sexuale. El nu a dezvăluit numele persoanei care l-a abuzat sexual.

"De când am împlinit vârsta de 13 ani am avut parte de multe lucruri dureroase care mi-au cauzat ulterior probleme majore în viaţă. Aceste lucruri mi s-au întâmplat mie, dar şi altor băieţi. Mă refer la abuzuri de natură fizică. Abuzuri sexuale. Mi s-au întâmplat mie. Eu am fost o victimă a lor", a spus Lapo Elkann.

"Alte persoane care au trecut prin lucruri similare nu au putut să le gestioneze. Cel mai bun prieten al meu, care mi-a fost coleg de liceu, care mi-a fost alături aproape 10 ani şi care a trecut prin aceeaşi dramă ca şi mine, s-a sinucis în urmă cu un an şi jumătate", a adăugat el.

Un asistent al lui Lapo Elkann a confirmat pentru Reuters declaraţiile făcute de Elkann în acel interviu, dar nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Lapo Elkann, nepotul fostului "patriarh" al grupului Fiat, Gianni Agnelli, a fost pe punctul de a muri din cauza unei supradoze de droguri, în 2005, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în apartamentul unui prostituat transsexual. În acelaşi an, el a părăsit postul de director de marketing al grupului Fiat, care deţine în prezent compania Chrysler.

În timp ce John, fratele său mai mare, este cunoscut pentru temperamentul său rezervat, stilul neconvenţional şi spectaculos al lui Lapo a făcut din el o celebritate în Italia, unde este cunoscut pentru devotamentul său pentru echipa de fotbal Juventus Torino, deţinută de familia Agnelli, şi pentru pasiunea sa pentru automobilele sport.

În 2007, Lapo Elkann a înfiinţat compania Italia Independent care a debutat la Bursa din Milano în acest an în luna iunie.

În acelaşi interviu, Lapo a spus că singurul lucru de care mai este dependent în prezent sunt ţigaretele.

"Vreau să înfiinţez o fundaţie. Vreau să îi ajut pe aceia care au trecut prin ce am trecut eu", a spus el.

"Poţi să pari o persoană veselă şi cu o atitudine pozitivă, dar anumite lucruri, acel tip de lucruri, pot să îţi lase cicatrice permanente în interior. Însă nu mă consider o victimă. Victimele sunt alţii", a declarat Lapo Elkann.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici