Le Monde: Un album lansat de Nicolae Guţă, printre cele mai bune 5 din 2010

Albumul "La Grande voix tzigane de Roumanie" al lui Nicolae Guţă a fost inclus printre cele mai bune cinci apariţii discografice din 2010 din Franţa de un critic de la Le Monde, se arată în ediţia online a cotidianului francez.

554 afișări
Imaginea articolului Le Monde: Un album lansat de Nicolae Guţă, printre cele mai bune 5 din 2010

Le Monde: Un album lansat de Nicolae Guţă, printre cele mai bune 5 din 2010 (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

"Extraordinarul cântăreţ ţigan din România Nicolae Guţă impresionează prin virtuozitatea vocii sale, lansându-se într-o cursă nebună de onomatopee ritmice, precum cea care deschide această reeditare a unui album", notează Patrick Labesse de la Le Monde.

Albumul lui Guţă se află pe locul al patrulea în clasamentul alcătuit de criticul francez, fiind precedat de "Aou Amwin", de Danyel Waro, un album de maloya - stil muzical reprezentativ din Réunion -, "Africa 50 Years Of Music", semnat de diverşi artişti şi cuprinzând 50 de CD-uri, şi "Ali & Toumani", de Ali Farka Touré şi Toumani Diabaté. Pe locul al cincilea în top se află "BeloBelo", de Eténèsh Wassié şi Mathieu Sourisseau, un album inspirat din repertoriul tradiţional etiopian.

Nicolae Guţă, născut pe 3 decembrie 1967, la Aninoasa, în judeţul Hunedoara, este unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi şi compozitori români de manele, fiind rom de origine, se arată pe site-ul său, la rubrica "Biografie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici