Leonard Cohen concertează la Bucureşti, pe 14 iulie

Celebrul cântăreţ canadian Leonard Cohen va susţine un concert la Bucureşti, pe 14 iulie, în cadrul noului său turneu mondial, informează site-ul LeonardCohenFiles.com.

28 afișări
Imaginea articolului Leonard Cohen concertează la Bucureşti, pe 14 iulie

Leonard Cohen concertează la Bucureşti, pe 14 iulie

"Leonard Cohen World our 2008-2009" este primul turneu susţinut de artist după o pauză de 15 ani.

Concertul de la Bucureşti, programat pentru 14 iulie, este precedat de un recital la Amsterdam (12 iulie), după care Cohen va continua în Edinburgh (14 iulie).

Artistul va mai susţine concerte şi la festivaluri precum Sziget (Ungaria), Glastonbury (Marea Britanie), Benicassim (Spania) şi Montreux Jazz Festival (Elveţia).

Turneul cântăreţului de origine canadiană va debuta pe 6 iunie, la Toronto, şi va include atât recitaluri la festivaluri unde ar putea avea un public de zeci, chiar sute de mii de spectatori, dar şi în săli de spectacole mai intime, precum Opera House din Manchester.

De asemenea, artistul va mai concerta, printre altele, la Dublin, Montreal, Oslo, Copenhaga, Lyon, Bruges, Londra, Lisabona, Nisa, Atena, Istanbul, Praga, Girona şi Viena.

Luni seara, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

"Pentru mulţi, acest turneu reprezintă o ocazie unică în viaţă pentru a vedea performând o legendă precum Leonard Cohen", a declarat pentru Reuters Rob Hallett, de la AEG Live, compania care se ocupă de promovarea turneului.

Cohen, care în septembrie va împlini 74 de ani, a publicat cărţi de poezie şi ficţiune înainte de a se orienta către muzică. Albumul său de debut din 1967, "Songs of Leonard Cohen", a inclus şi piesa care mai apoi a devenit unul dintre cântecele sale cele mai cunoscute - "Suzanne".

Născut în Montreal, Cohen şi-a început cariera muzicală în New York, la sfârşitul anilor '60. El a suferit de depresie şi în anii '90 s-a retras la o mânăstire din California pentru a studia filosofia Zen. În prezent, el îşi împarte timpul între Montreal şi Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici