Lesley-Anne Down, celebră pentru rolurile din "Nord şi Sud" şi "Sunset Beach", a împlinit 59 de ani - FOTO

Actriţa britanică Lesley Anne Down, care a cunoscut celebritatea graţie apariţiei în filme şi seriale precum "Upstairs, Downstairs", "The Pink Panther Strikes Again", "Nord şi Sud/North and South", "Sunset Beach" şi "Dragoste şi Putere/The Bold and the Beautiful", a împlinit, duminică, 59 de ani.

26232 afișări
Imaginea articolului Lesley-Anne Down, celebră pentru rolurile din "Nord şi Sud" şi "Sunset Beach", a împlinit 59 de ani - FOTO

Lesley-Anne Down, în "Nord şi Sud" (Imagine: www.lesleyannedown.com)

Lesley-Anne Down s-a născut pe 17 martie 1954, la Londra, ea debutând în lumea modei la 10 ani. Până la vârsta de 15 ani jucase în patru filme, iar la 16 ani a câştigat premiul pentru cea mai frumoasă adolescentă din Anglia (1970).

Primul rol major a venit în serialul "Upstairs, Downstairs" (1973-1975), după care au urmat roluri în filme precum "The Pink Panther Strikes Again "(1976), "A Little Night Music" (1977), "The First Great Train Robbery" (1979), "Hanover Street" (1979), "Sphinx" (1981) sau "Nomads" (1986).

În 1985, joacă în serialul "Nord şi Sud", care s-a bucurat de succes în întreaga lume.

Ea i-a avut ca parteneri pe regretaţii David Carradine şi Patrick Swayze, James Read, Kirstie Alley şi Johnny Cash.

Între 2003 şi 2012, actriţa britanică a jucat în serialul de succes "Dragoste şi Putere/The Bold and the Beautiful", ea formând un cuplu cu un alt actor celebru, Patrick Duffy, cunoscut pentru rolul "Bobby" din Dallas.

Lesley-Anne Down are doi copii, George, născut în 1982 din mariajul cu Don E. FauntLeRoy, şi Jack, născut în 1998 din căsătoria cu William Friedkin. A mai fost căsătorita pentru scurt timp cu un argentinian Enrique Gabriel (1981).

Viaţa amoroasă tumultoasă a actriţei a făcut deliciul revistelor de scandal de-a lungul timpului.

În 2008, a fost diagnosticata cu cancer la sân, iar după recuperare s-a implicat în stângerea de fonduri pentru combaterea maladiei.

În prezent locuieşte în Malibu, California.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici