Bud Spencer şi Terence Hill, prieteni după 45 de ani de la primul lor film - GALERIE FOTO

Actorii italieni Bud Spencer şi Terence Hill, care au realizat zeci de filme împreună în perioada 1967 şi 1994, au rămas prieteni şi după 45 de ani de la prima lor întâlnire.

93944 afișări
Imaginea articolului Bud Spencer şi Terence Hill, prieteni după 45 de ani de la primul lor film - GALERIE FOTO

Bud Spencer (Imagine: Wikipedia)

Bud Spencer, pe numele său adevărat Carlo Pedersoli, şi-a câştigat notorietatea mai întâi ca înotător profesionist, după care o perioadă a lucrat la consulatul Italiei din Brazilia.

Prima sa apariţie în film datează din 1951, iar după o carieră fără succes de aproximativ 15 ani, Spencer l-a întâlnit pe Terence Hill cu care a început să realizeze filme gen spaghetti western, care s-au bucurat de succes la public.

Cei doi au fost protagoniştii a peste 20 de filme realizate în perioada 1967 - 1994.

Un alt rol care i-a adus succesul lui Bud Spencer este cel al comisarului Piedone, printre cele mai renumite fiind "Piedone, comisarul fără armă" (1973), "Comisarul Piedone la Hong-Kong" (1975), "Doi superpoliţişti" (1976), "I se spunea Buldozerul" (1978), "Piedone africanul" (1978), "Un şerif extraterestru" (1979), "Piedone în Egipt" (1979) sau "Detectiv cu greutate" (1993).

Terence Hill, pe numele său adevărat Mario Girotti, are, de asemenea, o filmografie bogată, cu peste 65 de filme sau seriale TV.

Actorul italian, acum în vârstă de 73 de ani, a avut ultimele apariţii în filme în 2011, el primind un rol important într-un serial italian Don Matteo, în care a jucat timp de opt sezoane, între 2000 şi 2011.

Într-un recent interviu, Bud Spencer a declarat: "Terence este ca un frate pentru mine, şi aşa cum se întâmplă de obicei fraţii nu sunt întotdeauna de acord. El poate fi o pacoste uneori. Cred că relaţia noastră este reflectată foarte bine în filmele pe care le-am făcut, dar întotdeauna el poate conta pe mine, aşa cum eu pot conta pe el. Ne-a plăcut să lucrăm împreună, probabil de aceea avem atât de multe filme".

În 2012, Bud Spencer şi-a lansat o autobiografie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici