Lil Wayne datorează fiscului american 5,6 milioane de dolari

Rapperul Lil Wayne datorează fiscului american suma de 5,6 milioane de dolari, reprezentând taxe şi impozite neachitate în anii 2008 şi 2009, informează contactmusic.com.

72 afișări
Imaginea articolului Lil Wayne datorează fiscului american 5,6 milioane de dolari

Lil Wayne datorează fiscului american 5,6 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe numele rapperului american a fost emis un ordin de sechestru din partea Inland Revenue Service (IRS), care afirmă că muzicianul datorează fiscului federal suma de 3,35 milioane de dolari pentru anul 2008 şi suma de 2,25 milioane de dolari pentru anul 2009.

Potrivit publicaţiei The Detroit News, documentul emis de IRS pe data de 2 martie, dar care a fost făcut oficial abia pe 28 martie, a fost depus la tribunalul din Miami Dade County. În acest document, artistul american apare ca fiind domiciliat în Miami Beach, din statul Florida, însă această reşedinţă a fost scoasă recent la vânzare pentru suma de 13 milioane de dolari.

Aceasta nu este pentru prima oară când Lil Wayne, al cărui nume real este Dwayne M. Carter, are probleme cu justiţia americană din cauza unor taxe şi impozite neachitate.

Anul trecut, IRS a emis o altă somaţie pe numele lui, pentru suma de 1,1 milioane de dolari, reprezentând taxele aferente datorate pentru anii 2004, 2005 şi 2007.

Achitarea acestor sume nu pare însă să reprezinte o problemă pentru rapperul american, care a declarat recent că intenţionează să obţină venituri de 50 de milioane de dolari în anul 2011.

Lil Wayne a anunţat la mijlocul lunii martie că va lansa un nou album, intitulat "Tha Carter IV", pe 16 mai.

Acesta este primul material discografic al muzicianului american de la eliberarea lui din închisoare.

Lil Wayne a petrecut opt luni într-o închisoare din New York, pentru deţinere ilegală de arme, şi a fost eliberat pe 4 noiembrie 2010.

Acest album este al patrulea din seria de LP-uri "Tha Carter" creată de Lil Wayne. Printre muzicienii invitaţi să cânte pe acest disc se numără Nicki Minaj şi Kanye West.

Lil Wayne, pe numele său adevărat Dwayne Michael Carter Jr., în vârstă de 28 de ani, se numără printre cei mai profitabili artişti actuali. Temându-se ca perioada de încarcerare să nu-i stopeze cariera în plin avânt, Lil Wayne a compus multe piese noi şi a susţinut numeroase concerte de adio pentru fani, înainte să intre la închisoare. Într-o înregistrare video pe care a trimis-o postului MTV News, înainte de a fi închis, rapperul a declarat că a filmat într-o singură noapte, alături de diverşi artişti, suficient material pentru a lansa în următoarele 12 luni nu mai puţin de şapte videoclipuri.

Albumul său "Tha Carter III" a fost cel mai vândut material discografic din 2008 în Statele Unite ale Americii şi i-a adus rapperului cinci trofee la gala premiilor Grammy din 2009, inclusiv pentru cel mai bun album rap al anului. Cel mai recent album al său, intitulat "Rebirth", a fost lansat în februarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici