"Lincoln", "Les Misérables" şi "Silver Linings Playbook"- câte patru nominalizări la SAG Awards 2013 - VIDEO TRAILER

Drama "Lincoln", musicalul "Les Misérables" şi comedia "Silver Linings Playbook" au primit miercuri câte patru nominalizări la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), inclusiv la categoria "cea mai bună distribuţie dintr-un film".

200 afișări
Imaginea articolului "Lincoln", "Les Misérables" şi "Silver Linings Playbook"- câte patru nominalizări la SAG Awards 2013 - VIDEO TRAILER

"Lincoln", "Les Misérables" şi "Silver Linings Playbook"- câte patru nominalizări la SAG Awards 2013 (Imagine: captură video/ Les Misérables)

La această categorie au mai fost selecţionate drama "Argo" şi comedia britanică "The Best Exotic Marigold Hotel".

SAG Awards este una dintre cele mai urmărite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culminează cu ceremonia Oscar în luna februarie, întrucât actorii alcătuiesc una dintre cele mai mari categorii din rândul membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei de film americane.

Din acest motiv, nominalizaţii lor vor primi multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizaţia care înmânează premiile Oscar.

La categoria "cel mai bun actor într-un film" au fost nominalizaţi Daniel Day-Lewis, pentru rolul din "Lincoln", Bradley Cooper, pentru evoluţia sa din "Silver Lining Playbook", John Hawkes, pentru rolul din "The Sessions", Hugh Jackman, pentru interpretarea sa din "Les Misérables", şi Denzel Washington, pentru rolul din drama "Flight".

La categoria "cea mai bună actriţă dintr-un film" au fost nominalizate Jessica Chastain ("Zero Dark Thirty"), Marion Cotillard ("Des rouille et d'os"), Jennifer Lawrence ("Silver Linings Playbook"), Helen Mirren ("Hitchcock") şi Naomi Watts ("The Impossible").

Alan Arkin ("Argo"), Javier Bardem ("007: Coordonata Skyfall"), Robert De Niro ("Silver Linings Playbook"), Philip Seymour Hoffman ("The Master") şi Tommy Lee Jones ("Lincoln") au fost nominalizaţi la categoria "cel mai bun actor în rol secundar".

La categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" au fost nominalizate Anne Hathaway ("Les Misérables"), Nicole Kidman ("The Paperboy"), Sally Field ("Lincoln"), Helen Hunt ("The Sessions") şi Maggie Smith ("The Best Exotic Marigold Hotel").

În domeniul televiziunii, la categoria "cea mai bună distribuţie într-un serial-dramă" au fost nominalizaţi actorii din producţiile "Downtown Abbey", "Boardwalk Empire", "Homeland", "Mad Men" şi "Breaking Bad".

La categoria "cea mai bună distribuţie într-un serial-comedie" au fost nominalizate producţiile TV "30 Rock", "Glee", "The Big Bang Theory", "Modern Family", "Nurse Jackie" şi "The Office".

Filmul "Culoarea sentimentelor/ The Help", regizat de Tate Taylor, a fost marele câştigător al galei Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG) din 2012, obţinând premiile pentru cea mai bună distribuţie, cea mai bună actriţă în rol principal (Viola Davis) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Octavia Spencer).

Premiul pentru cea mai bună distribuţie acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americană.

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 120.000 de artişti de film şi televiziune. Premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar - cu o rată de succes de 50% -, acordate de Academia de film americană pe 24 februarie.

Cea de-a 19-a gală SAG Awards va avea loc pe 27 ianuarie 2013, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici