Lipsa activităţii fizice creşte riscul apariţiei unor probleme mentale

Lipsa activităţii fizice poate duce la apariţia unor probleme mentale, cum ar fi depresia sau demenţa, conform rezultatelor cercetărilor prezentate în cadrul conferinţei British Nutrition Foundation, informează BBC.

19 afișări
Imaginea articolului Lipsa activităţii fizice creşte riscul apariţiei unor probleme mentale

Lipsa activităţii fizice creşte riscul apariţiei unor probleme mentale

Potrivit sursei citate, la ora actuală, doar circa 35% dintre bărbaţi şi 24% dintre femei respectă doza recomandată de activităţi fizice.

"Este recentă constatarea legăturii dintre activităţile fizice şi sănătatea mentală. Aceasta este importantă pentru creşterea încrederii în sine, a tonusului general, pentru reducerea stresului şi pentru un somn odihnitor. Şi, la ora actuală, deţinem dovezi conform cărora activitatea fizică poate preveni depresia", a declarat Nanette Mutrie, profesor al Universităţii din Strathclyde.

De asemenea, Mutrie a subliniat faptul că persoanele inactive prezintă un risc dublu de a suferi de depresie, în comparaţie cu cele care practică activităţi fizice.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au prezentat rezultatele unui studiu care arată efectele activităţilor fizice asupra demenţei şi a maladiei Alzheimer. Astfel, aceştia au descoperit că, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, activitatea fizică duce la scăderea riscului de îmbolnăvire cu Alzheimer cu 30-40%, însă nu au putut preciza exact motivele care duc la apariţia acestor efecte pozitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici