Lisa Kudrow, la 50 de ani: Phoebe din "Friends", producătoarea unui nou serial de comedie - FOTO, VIDEO

Lisa Kudrow, interpreta lui Phoebe Buffay din iubitul serial "Friends/ Prietenii tăi", rol care a consacrat-o pe plan mondial şi care i-a adus numeroase distincţii, inclusiv un premiu Emmy, face parte în prezent din producţia unui nou serial de comedie alături de o altă personalitate a televiziunii americane.

11175 afișări
Imaginea articolului Lisa Kudrow, la 50 de ani: Phoebe din "Friends", producătoarea unui nou serial de comedie - FOTO, VIDEO

Kudrow, în vârstă de 50 de ani, în prezent protagonista şi producătoarea serialului "Web Therapy", face parte din echipa de producţie a unei noi serii de comedie, alături de actriţa Jane Lynch, al cărei cel mai recent rol este cel din serialul "Glee". Ca şi "Web Therapy", noul proiect al Lisei Kudrow, "Dropping the Soap", constă într-un serial online.

Lynch şi Kudrow sunt producători executivi ai comediei care va debuta cu un sezon de zece episoade, făcând echipă cu Dan Bucatinsky, corealizator al "Web Therapy", potrivit popwatch.ew.com.

Născută în 1963 în Los Angeles, California, Lisa Marie Diane Kudrow şi-a început cariera în lumea comediei ca membră în diferite grupuri de improvizaţie şi de stand-up. Primul ei rol într-un film a fost în 1989, în producţia " L.A. on $5 a Day", urmând roluri episodice în seriale de televiziune, precum "Cheers" (1989), "Newhart" (1990) şi altele.

Între 1997 şi 1999, Lisa a avut câteva apariţii episodice în serialul "Mad About You", unde a interpretat-o pe Ursula Buffay, personaj care avea să revină în "Friends" drept sora geamănă a lui Phoebe.

În 1994, Kudrow a început să joace în "Friends" rolul lui Phoebe Buffay, simpatica membră a grupului de şase prieteni care profesa ca maseuză şi îşi exercita cu dedicaţie pasiunea de a cânta la chitară şi de a scrie cântece cu versuri cel puţin bizare. Potrivit IMDB, Lisa este cea mai în vârstă dintre cei şase actori din serial, fiind prima dintre ei care a câştigat un premiu Emmy pentru prestaţia din serial (în 1997). În plus, a fost nominalizată la aceste premii de mai multe ori decât orice alt coleg din "Friends".

Personajul ei, Phoebe, a rămas însărcinată (prin inseminare) cu tripleţii fratelui ei în sezoanele 4-5 pentru a acoperi propria sarcină a Lisei.

Prestaţia din cele zece sezoane din "Prietenii tăi" i-a adus lui Kudrow multiple distincţii, printre care premiul Emmy şi două premii din partea Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild Awards).

De-a lungul carierei, Lisa a primit nouă nominalizări la Emmy, 12 premii de la Sindicatul actorilor americani şi o nominalizare la Globurile de Aur.

După marele succes "Friends", pentru Kudrow cariera de actriţă s-a îmbinat cu cea de producător şi scenarist, cum a fost pentru serialul HBO "The Comeback", apoi pentru "Web Therapy" şi, mai nou, pentru "Dropping the Soap".

Printre rolurile în filme interpretate de Lisa de-a lungul timpului se numără cele din "Romy and Michele's High School Reunion" (1997), "Analyze This" (1999), "Dr. Dolittle 2" (2001), "P.S. I Love You" (2007) şi "Easy A" (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici