Literele care alcătuiesc celebrul semn "Hollywood", salvate de Hugh Hefner

Celebrul semn "Hollywood", care domină istoricul cartier din Los Angeles, a fost salvat de la dispariţie cu ajutorul unei donaţii făcute de Hugh Hefner, implicat într-o campanie al cărei scop a fost de a împiedica investitorii imobiliari să construiască în zonele sălbatice din apropierea simbolului.

181 afișări
Imaginea articolului Literele care alcătuiesc celebrul semn "Hollywood", salvate de Hugh Hefner

Literele care alcătuiesc celebrul semn "Hollywood", salvate de Hugh Hefner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un simbol al visurilor noastre şi un simbol al oportunităţilor şi al speranţei", a declarat guvernatorul statului California, actorul Arnold Schwarzenegger. "Semnul Hollywood va continua să primească şi de acum înainte multe generaţii de visători, de artişti şi de culturişti austrieci", a adăugat, în glumă, celebrul actor de origine austriacă, citat de accesshollywood.com.

Celebrul semn, amplasat pe Santa Monica Mountains, se afla în pericol de a fi înconjurat de vile şi de clădiri de birouri care urmau să fie construite în apropiere de Cahuenga Peak.

Însă o donaţie de 900.000 de dolari venită din partea lui Hugh Hefner, patronul revistei Playboy, a completat suma de 12,5 milioane de dolari, necesară pentru protejarea zonelor sălbatice din apropierea semnului.

"Visurile mele din copilărie şi fanteziile mele îşi au originea în filme, iar imaginile create la Hollywood au avut o influenţă majoră asupra vieţii mele şi a revistei Playboy", a declarat Hugh Hefner.

Organizatorii acestei campanii au susţinut eforturile autorităţilor din Los Angeles şi ale asociaţiei Trust for Public Land, care au reuşit în ultimele decenii să protejeze peste 1,1 milioane de hectare de terenuri sălbatice din California.

Deşi literele, cu o înălţime de 14 metri, care alcătuiesc cel mai cunoscut monument din Los Angeles aparţin municipalităţii, terenurile din zonă se află în proprietatea unui consorţiu imobiliar care dorea să construiască în apropiere reşedinţe de lux.

Acest consorţiu a acceptat să cedeze asociaţiei Trust for Public Land 55 de hectare, pentru suma de 12,5 milioane de dolari, însă această tranzacţie trebuia să fie finalizată înainte de 14 aprilie.

Cahuenga Peak, pe care se află celebrul semn "Hollywood", oferă o panoramă de 360 de grade asupra oraşului Los Angeles şi San Fernando Valley.

Primele 7 milioane de dolari au fost obţinute din donaţii din partea primăriei oraşului Los Angeles, Camerei de Comerţ din Hollywood şi din donaţii private. Celebra casă de bijuterii americană Tiffany's a donat 1 milion de dolari.

Ironia soartei face ca celebrul semn "Hollywood" să fi apărut, în 1923, în urma publicităţii făcute de municipalitatea oraşului pentru dezvoltarea proiectelor funciare în zonă. Semnul relua pe atunci numele acelui program imobiliar: "Hollywoodland".

În 1949, Camera de Comerţ din Hollywood a semnat un contract cu primăria din Los Angeles pentru a restaura literele şi a cerut dislocarea ultimelor patru litere, dând celebrului semn aspectul de astăzi.

Devenite unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale celei de-a şaptea arte şi, totodată, adevărate legende ale culturii pop, cele nouă litere sunt, totuşi, foarte fragile, necesitând numeroase operaţiuni de restaurare.

Accesul publicului este interzis în apropierea lor, iar zona este protejată printr-un sistem de alarmă ultraperformant.

Actriţa britanică Peg Entwistle s-a sinucis în 1932, aruncându-se în gol de pe litera "H".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici