Little Richard concertează la Bucureşti (Galerie Video)

Little Richard, celebrul autor al hitului "Tutti Frutti", va concerta la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 noiembrie, informează organizatorii evenimentului, compania Events.

16 afișări
Imaginea articolului Little Richard concertează la Bucureşti (Galerie Video)

Little Richard concertează la Bucureşti

Biletele se vor pune în vânzare începând de vineri, prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din ţară.

Preţul biletelor variază în funcţie de categoria de loc ocupată: 75 de lei, 95 de lei, 125 de lei, 145 de lei şi 175 de lei.

Născut în 1932, Richard Wayne Penniman a fost unul dintre primii reprezentanţi ai curentului rock and roll.

A crescut cântând gospel şi blues şi a început să înregistreze la începutul anilor '50. "Tutti Frutti" (1955), cu refrenul "A-wop-bom-aloo-mop-a-lop-bam-boom", a fost primul său hit şi a rămas "semnătura" sa muzicală.

Melodia s-a situat pe primul loc în topul celor "100 de înregistrări muzicale care au schimbat lumea", realizat de revista muzicală Mojo pe baza voturilor unor superstaruri precum Bjork, Tori Amos şi Tom Waits.

Cântecul a surclasat "I Want To Hold Your Hand", cântat de Beatles, şi "Heartbreak Hotel" (locul al treilea), cântat de Elvis Presley.

Editorii revistei Mojo spun că cele 100 de albume şi single-uri incluse în top sunt "cele mai influente înregistrări muzicale din istorie".

Printre celelalte hituri ale lui Little Richard se numără "Slippin' and Slidin", "Long Tall Sally" şi "Good Golly Miss Molly".

Little Richard a părăsit abrupt industria muzicală în 1957, dar s-a întors la rock după "The King of Gospel Singers" (1962, produs de Quincy Jones).

Anii '80 au marcat un nou comeback, cu hitul "Great Gosh A Mighty" şi apariţii în reclame tv şi show-uri pentru copii.

Cariera sa recenta include muzică pentru copii ("Itsy Bitsy Spider") şi duete cu nume sonore, precum U2 şi Elton John.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici