Locuinţe gratuite pentru copiii care au jucat în "Slumdog Millionaire" (Video)

Cei doi copii care au interpretat rolurile principale în filmul "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire" vor primi câte o locuinţă din partea autorităţilor indiene, după ce această peliculă, realizată cu un buget redus, a câştigat, duminică, opt premii Oscar.

228 afișări
Imaginea articolului Locuinţe gratuite pentru copiii care au jucat în "Slumdog Millionaire" (Video)

Azharuddin Ismail alături de mama sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Copiii Rubina Ali şi Azharuddin Ismail au interpretat personajele principale, Latika, respectiv Salim, la vârsta de cinci ani, în filmul ce prezintă drama unui tânăr băiat indian care concurează la o emisiune de televiziune de tipul "Vrei să fii milionar?" şi câştigă marele premiu.

Lungmetrajul, turnat în Mumbai, în provincia Maharashtra, a primit, duminică, opt premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor" (Danny Boyle).

În sezonul care a precedat gala premiilor Oscar, succesul enorm de care s-a bucurat filmul pe plan mondial a fost umbrit de obiecţiile apărute în India referitoare la titlul peliculei - "Slumdog Millionaire" -, pe care mulţi dintre indieni l-au găsit ofensator, la modul în care a fost prezentată viaţa indienilor săraci şi la modul în care au fost trataţi actorii indieni din distribuţie.

"Să le spui «câini» (slumdog, n.r.) persoanelor care trăiesc în barăci este o violare a drepturilor omului", a susţinut Tateshwar Vishwakarma, un activist indian pentru drepturile sociale, care a spus că afişele filmului lui Boyle ar trebui arse în semn de protest.

"Protestul este un mod de viaţă în India", a replicat Boyle. "Această ţară este extraordinar de democrată. Sper doar că democraţia nu se va transforma în violenţă", a adăugat acesta.

Boyle a mărturisit că nu s-a dorit ca termenul de "slumdog" să fie o insultă, acesta referindu-se mai degrabă la o "persoană umilă", la ideea romantică a individului care reuşeşte, mergând pe propriul drum, să învingă toate dificultăţile.

Fotografiile copiilor care au jucat în film, dar care trăiesc în continuare în mahalalele sărăcăcioase din Mumbai au făcut vâlvă în toată presa mondială.

Danny Boyle şi producătorul Christian Colson au respins acuzaţiile de exploatare a copiilor care au jucat în film. Ei au declarat că actorii au fost plătiţi cu sume ce depăşesc venitul mediu din India şi că aceştia au mers la şcoală pentru prima oară în viaţa lor. Un fond special a fost înfiinţat în beneficiul lor, din acesta urmând a fi plătite cheltuielile de şcolarizare, urgenţele medicale şi "cheltuielile de bază ale vieţii".

De asemenea, Fox Searchlight Pictures, o divizie specială a studiourilor 20th Century Fox care a produs "Vagabondul milionar", s-a ocupat de cheltuielile de transport şi cazare pentru cei nouă copii indieni care au jucat în film, astfel încât aceştia să poată asista la gala premiilor Oscar, care a avut loc duminică, la Los Angeles.

Citeşte şi:

India, mândră de succesul filmului "Vagabondul milionar"

Discursurile câştigătorilor premiilor Oscar

O parte din încasările de la "Slumdog Millionaire", donată copiilor nevoiaşi din India

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 81-a ediţii a premiilor Oscar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici