Lou Gramm cântă pe 5 iulie la Arenele Romane din Bucureşti

Lou Gramm, vocea originală a celebrei trupe Foreigner, concertează pentru prima dată în România, pe 5 iulie, la Arenele Romane din Capitală, informează organizatorii.

243 afișări
Imaginea articolului Lou Gramm cântă pe 5 iulie la Arenele Romane din Bucureşti

Lou Gramm cântă pe 5 iulie la Arenele Romane din Bucureşti

Mega-hiturile anilor '70-'80 ce şi-au pus amprenta în istoria muzicii internaţionale, precum "I Want to Know What Love Is", "Waiting for a Girl like You", "Cold as Ice", "Feels like the first time", "Say You Will", "Urgent" şi "Juke Box Hero", dar şi piese noi ce înregistrează un real succes în concertele susţinute în prezent în cele mai mari oraşe ale lumii vor fi cu siguranţă ingredientele show-ului de excepţie îndelung aşteptat.

Artistul promite două ore de muzică 100% live, în acompaniamentul band-ului său, în componenţa căruia se află fratele său Ben Gramm (tobe), dar şi Don Mancuso (chitară), Andy Knoll (clape), A.D. Zimmer (chitară bass).

Biletele pentru concertul susţinut de Lou Gramm pe 5 iulie au fost puse în vânzare, la preţuri cuprinse între 60 şi 200 de lei, şi sunt disponibile prin Vreau Bilet, la Unirea Shopping Center etaj 2, magazinele EuroGsm, Sala Palatului, Librăria "Mihai Eminescu", în reţeaua Eventim şi online, pe www.vreaubilet.ro şi www.eventim.ro.

Lou Gramm (născut Louis Andrei Grammatico, pe 2 mai 1950) este unul dintre cei mai cunoscuţi solişti rock din America şi compozitorul multor cântece pentru trupa rock Foreigner.

De asemenea, este apreciat la nivel internaţinal pentru o carieră solo de succes. Lou Gramm a fost solistul cu cele mai multe hituri în top 40, precum "Cold as Ice", "Waiting for a Girl Like You", "I Want to Know What Love Is" şi hitul solo "Midnight Blue". După debutul alături de band-ul Black Sheep, Lou Gramm se desparte de aceştia, la scurt timp, pentru a da probe pentru o trupă "no name" din New York. Datorită calităţilor sale vocale puternice, acesta a fost acceptat cu uşurinţă în acea trupă, denumită iniţial Trigger.

La scurt timp, aceştia îşi schimbă numele în Foreigner, iar la sfârşitul anilor '70-'80, Lou Gramm devine cel mai bun vocalist rock.

Revista Circus a publicat în anul 1978 un articol referitor la piesa "Hot Blooded", comentând că Lou Gramm are o voce care l-ar putea învia pe Robert Plant. Lou Gramm a concertat în prezenţa a peste 200.000 spectatori, în cadrul turneului "Double Vision", în timp ce Steve Perry reuşea să adune între 3.000 şi 10.000 de spectatori. Gramm este unul dintre cei mai bine cotaţi vocalişti. Calităţile vocale unice au urcat trupa Foreigner pe cele mai înalte poziţii în clasamentele Billboard Top 100 Artists of All Time. Lou Gramm a fost principalul vocalist şi autor al tuturor hiturilor trupei Foreigner.

Odată cu succesul celui de-al doilea album Foreigner, intitulat "Double Vision", au început să aibă loc anumite schimbări personale. Grupul s-a restrâns de la 6 la 4 membri. Lou Gramm atinge punctul culminant al carierei sale la cel de-al patrulea album, "4". Gramm îşi dorea ca genul muzical al trupei să rămână la originea de rock pur, cu o structură muzicală solidă, însă Mick Jones a îmbrăţişat stilul baladelor anilor '80, o abordare mult mai profitabilă în acea perioadă.

În anul 1987, trupa întâmpina dificultăţi, conflicte ce îl determină pe Lou Gramm să îşi lanseze primul album solo, "Ready or not". Încurajat de succesul său solo, Gramm părăseşte grupul Foreigner şi formează Shadow King, alături de un bun prieten şi de basistul de la Black Sheep Turgon Bruce, însă nu rezistă, din lipsa suportului de promovare. Deşi Foreigner adoptase un nou vocalist, fanii nu l-au acceptat, iar în anul 1992 Lou Gramm revine pentru a înregistra trei piese cu un nou suflu, împreună cu Bruce Turgon. În anul 1995, lansează un nou album de succes, "Mr. Moonlight".

În anul 1997, Lou Gramm este diagnosticat cu un tip de tumoare pe creier, ce necesită o intervenţie chirugicală şi ulterior un program de recuperare, până în anul 1999. La scurt timp, acesta îşi reia activitatea artistică în Foreigner, susţinând turnee şi participând la diverse festivaluri din întreaga lume, până în anul 2002. În 2003, are loc o nouă separare de Foreigner, pentru revitalizarea carierei solo.

Lou Gramm Band, formată din Bruce Turgon - bas, Richotte Rocket - chitară, Kevin Neal - tobe, John Purdell şi Garry Corbet - clape. Pierderea părinţilor şi a lui John Purdell, care a decedat în timpul unui turneu, îl determină pe Lou Gramm să aleagă o altă cale, încercând să împlinească visul părinţilor săi, şi anume acela de a-i vedea pe toţi cei trei fraţi cântând împreună. Astfel, Lou Gramm, împreună cu fraţii săi Ben şi Richard, alături de doi buni prieteni, Don Mancuso şi Knoll Andy, alcătuiesc un nou grup, alături de care a susţinut constant turnee în Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici