Louis Vuitton a pierdut procesul cu producătorii filmului "Marea Mahmureală 2" - VIDEO

Louis Vuitton a pierdut vineri procesul intentat producătorilor de la studiourile Warner Brothers, pe care i-au acuzat că au folosit o geantă asemănătoare celor produse de acest brand, în filmul "Marea Mahmureală 2" din 2011.

436 afișări
Imaginea articolului Louis Vuitton a pierdut procesul cu producătorii filmului "Marea Mahmureală 2" - VIDEO

Louis Vuitton a pierdut procesul cu producătorii filmului "Marea Mahmureală 2" - VIDEO

Într-o scenă din acest film, personajul Alan Garner, interpretat de actorul Zach Galifianakis, apare într-un aeroport purtând pe umăr o geantă care seamănă cu cele produse de compania Louis Vuitton. Brandul francez susţine că acea geantă a fost confecţionată de Diophy, o companie care realizează produse cu un design asemănător.

Louis Vuitton, parte a grupului LVMG Moet Hennessy Louis Vuitton SA, susţine că imaginea sa a avut de suferit din cauza acelei scene, care are potenţialul de a crea confuzie în rândul clienţilor.

Compania franceză susţine totodată că imaginea ei a fost grav afectată din cauza unei fraze rostite de personajul Alan Garner: "Fii mai atent, aceasta este o geantă Louis Vuitton!".

Louis Vuitton a solicitat daune financiare şi emiterea unui ordin judecătoresc care să o protejeze pe viitor în faţa unor alte încălcări ale dreptului ei de marcă.

Însă judecătorul american Andrew Carter din districtul Manhattan a considerat că reprezentanţii studiourilor Warner Brothers, parte a grupului Time Warner Inc., nu trebuie să fie declaraţi răspunzători de această confuzie.

El a considerat că este puţin probabil ca multe persoane să fi remarcat că acea geantă, ce apare pe ecran pentru mai puţin de 30 de secunde, este un fals sau ca spectatorii să se fi gândit în timpul vizionării filmului că Louis Vuitton ar fi acordat permisiunea studiourilor Warner Bros. să folosească o geantă Diophy.

"Probabilitatea producerii unei confuzii în mintea clienţilor este în cel mai bun caz minimală", a spus judecătorul Andrew Carter.

Comedia "Marea Mahmureală 2/ The Hangover: Part II" a obţinut încasări de peste 581,4 de milioane de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici