Luciano Pavarotti a vrut să se sinucidă în ultima lună de viaţă

Luciano Pavarotti, care a murit săptămâna trecută din cauza unui cancer la vârsta de 71 de ani, a ameninţat, în ultima lună a vieţii, că se va împuşca din cauză că relaţia cu soţia sa nu mai funcţiona, potrivit declaraţiilor făcute în presă de prieteni ai celebrului tenor, informează The Scotsman.

10 afișări
Imaginea articolului Luciano Pavarotti a vrut să se sinucidă în ultima lună de viaţă

Luciano Pavarotti a vrut să se sinucidă în ultima lună de viaţă

De la moartea sa din cauza unui cancer la pancreas, viaţa particulară a tenorului s-a aflat în centrul atenţiei publicului, după ce mai mulţi prieteni ai lui Pavarotti au făcut declaraţii şocante şi contradictorii în presă

Presa italiană informează că prieteni ai lui Pavarotti au declarat că tenorul intenţiona să o părăsească pe cea de-a doua soţie, Nicoletta Mantovani, şi că şi-a modificat testamentul în favoarea fiicelor din prima căsătorie.

Miercuri, alţi prieteni apropiaţi ai tenorului, dirijorul Leone Magiera şi soţia acestuia, medicul ginecolog Lidia La Marca, au făcut alte declaraţii şocante.

Într-un interviu pentru unul dintre cele mai prestigioase publicaţii din Italia, La Stampa, Lidia La Marca a declarat că ea şi soţul ei l-au vizitat pe tenor în timp ce acesta era internat într-un spital din Modena, luna trecută, din cauza unei pneumonii.

"În salon eram noi, fiica noastră Eloisa, Nicoletta şi fiica acesteia şi a lui Luciano, Alice", a spus La Marca. "Luciano părea obosit şi îi era greu să vorbească, dar era lucid; a vorbit despre fotbal şi a glumit cu Leone (Magiera n.r.). La un moment dat ne-a surprins pentru că a cerut tuturor să plece din salon pentru a putea vorbi cu mine între patru ochi. Faţa Nicolettei a devenit albă", a spus La Marca.

"S-a dezlănţuit ca un copil. Mi-a spus «Mă simt rău. În ultimul an Nicoletta m-a chinuit. Sunt izolat, prietenii nu mai vin să mă vadă, ea vorbeşte urât despre fiicele mele (din prima căsătorie n.r.) şi aduce în jurul meu oameni care nu îmi plac. I-a îndepărtat până şi pe Tino (asistentul personal al lui Pavarotti n.r.) şi pe soţia lui (Veronica n.r.) care îmi erau ca nişte copii. Am nevoie de Veronica»", a povestit medicul, care a adăugat că Veronica a fost cea care s-a ocupat de ţinuta şi machiajul tenorului după ce acesta a murit.

"Mi-a mai spus «(Nicoletta n.r.) se gândeşte doar la bani şi a venit cu nişte documente ca să le semnez. Mă ameninţă că nu mă va lăsa să o văd pe Alice şi îmi face scene»", a mai povestit La Marca.

"Apoi a spus ceva care mi-a dat fiori: «Ştii, Lidia, cum se vor termina toate acestea? Mă voi împuşca sau ne vom despărţi»", a mai declarat La Marca, adăugând "Povestesc toate aceste lucruri pentru că aşa a vrut Luciano. Mi-a spus «După înmormântare, poţi dezvăluui toate aceste lucruri»".

La Marca a fost prietenă cu Pavarotti vreme de 30 de ani, iar soţul ei a dirijat multe din spectacolele în care a cântat tenorul.

La Marca a mai amintit şi că, pe patul de moarte, tenorul nu-şi pierduse umorul său legendar: "Lua masa cu sora şi fiicele lui. Nu putea mânca. De fapt, de câteva zile nu mai putea mânca paste şi a spus: «Un lucru este sigur, faptul că trebuie să mănânc piure în loc de macaroane este un semn rău»".

Luciano Pavarotti şi-a modificat testamentul

Luciano Pavarotti porneşte pe ultimul drum

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici