Luminiţa Gheorghiu şi Ana Ularu sunt mamă şi fiică în filmul "Sunt o babă comunistă"

Luminiţa Gheorghiu şi Ana Ularu, două actriţe apreciate la nivel internaţional, joacă împreună în acelaşi proiect cinematografic, revenind pe marile ecrane, din 23 august, în cel mai recent film regizat de Stere Gulea, "Sunt o babă comunistă", informează MediaPro Distribution.

243 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Gheorghiu şi Ana Ularu sunt mamă şi fiică în filmul "Sunt o babă comunistă"

Ana Ularu (Imagine: Catalin Abagiu/ Mediafax Foto)

A câştigat premiul Los Angeles Film Critics Association pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din "Moartea domului Lăzărescu" (2007), a avut rolul principal în filmul "Poziţia copilului", de Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlin anul acesta, dar Luminiţa Gheorghiu a declarat cu modestie că niciun premiu primit vreodată n-a schimbat-o, ba, din contră, l-a simţit ca pe o responsabilitate în plus pentru ca fiecare rol să iasă perfect.

Ana Ularu, una dintre cele mai promiţătoare tinere actriţe ale României, o interpretează pe Alice cea temperată şi familistă. În ciuda faptului că, în 2012, a câştigat la Festivalul de la Berlin trofeul Shooting Stars, Ana îşi păstrează realismul. "În meseria asta, azi lucrezi şi numele tău e pe buzele tuturor, iar a doua zi te uită", spune aceasta.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Pe 16 august, editura Polirom lansează în librăriile din toată ţara bestsellerul semnat de Dan Lungu "Sînt o babă comunistă!", în ediţie limitată. Romanul care a inspirat acţiunea comediei regizate de Stere Gulea este una dintre cele mai traduse cărţi româneşti de după 1989, ediţia în limba franceză fiind dublu nominalizată la premiile europene Jean Monnet în 2008.

O producţie MediaPro Pictures, filmul "Sunt o babă comunistă" va fi lansat de MediaPro Distribution, pe 23 august, în cinematografele din toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici