Luptă INEDITĂ între un grup de lei şi un crocodil. Cine învinge? - VIDEO

Un fotograf a reuşit să surprindă în imagini o luptă inedită în natură, între un grup de lei şi un crocodil.

844 afișări
Imaginea articolului Luptă INEDITĂ între un grup de lei şi un crocodil. Cine învinge? - VIDEO

Luptă INEDITĂ între un grup de lei şi un crocodil. Cine învinge?

Fotograful Oli Dreike a surprins un moment unic în natură. Acesta a fost martorul unei confruntări mai neobişnuite petrecut între două specii de animale sălbatice aflate în căutarea hranei.

La doar 20 de metri de cortul său Dreike a fost părtaş la confruntarea dintre un grup de lei şi un crocodil care s-au duelat pentru o căprioară proaspăt vânată, scrie tabloidul britanic Daily Mail în ediţia sa electronică.

Aflaţi la finalul unei vânători reuşite, un grup de lei format din două leoaice şi puii acestora este surprins de un crocodil înfometat care aspiră la vânatul lor.

Deşi nu se aşteptau, leii prezenţi în apropierea unui râu din Zambia privesc uimiţi cum crocodilul se apropie fără jenă de căprioara pe care o devorau. 

Chiar dacă leii sunt cunoscuţi pentru rapiditatea şi reacţia lor violentă atunci când vine vorba despre mâncare, se pare că acest crocodil nu este sub nicio formă impresionat de statura adversarilor săi.

Crocodilul de Nil se apropie astfel de lei şi începe să mănânce din căprioara ucisă, în timp ce leii îl privesc, oarecum surprinşi de curajul reptilei. 

La un moment dat crocodilului îi mai lipseşte foarte puţin pentru a fura de sub nasul leilor vânatul, însă reacţia rapidă a acestora îl împiedică pe adversarul lor să îşi ducă la capăt fapta.

Surprinsă de reacţia leilor, reptila decide să se retragă din atac şi porneşte grăbită spre râu. Leoaicele profită de acest moment pentru a-l ataca pe crocodil, în timp ce puii acestora se îndepărtează din calea reptilei.

"Chiar nu mă aşteptam la ora 5.30 dimineaţa când m-am trezit să fiu martor la o asemenea «ciocnire între titani». Confruntarea animalelor s-a petrecut chiar la 20 de metri de cortul meu. Atunci când i-am văzut am fugit repede să îmi iau aparatul de fotografiat. În timp ce mâncau leii au avut parte de un musafir nepoftit. Încă nu îmi vine să cred că am reuşit să surprind acest eveniment", a declarat Oli Dreike.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici