Madonna a lansat un apel pentru pace în Orientul Apropiat, în timpul concertului ei din Tel Aviv

Cântăreaţa americană Madonna a lansat un apel pentru pace în Orientul Apropiat, pe scenă, la Tel Aviv, oraşul în care şi-a început noul ei turneu mondial, "MDNA Tour", cu un concert ce a avut loc joi seară, pe stadionul de fotbal Ramat Gan.

137 afișări
Imaginea articolului Madonna a lansat un apel pentru pace în Orientul Apropiat, în timpul concertului ei din Tel Aviv

Madonna a lansat un apel pentru pace în Orientul Apropiat, în timpul concertului ei din Tel Aviv

"Am ales să îmi încep turneul mondial în Israel având în minte un motiv foarte special şi important", a declarat Madonna, aplaudată de un public de peste 32.000 de spectatori.

"Aşa cum ştiţi, Orientul Apropiat este victimă a conflictelor armate de mii de ani. Ele trebuie să înceteze. Nu puteţi să fiţi fanii mei şi să nu vă doriţi să fie pace în lume. Trebuie să începeţi de astăzi, fiecare dintre voi, pentru că, dacă pacea va domni aici, în Orientul Apropiat, atunci pacea poate să învingă în lumea întreagă", a adăugat cântăreaţa.

"Regina muzicii pop" a salutat, totodată, munca depusă de organizaţiile care încearcă să găsească o soluţie pentru a pune capăt îndelungatului conflict israeliano-palestinian.

"Există aici ONG-uri importante care reprezintă atât Palestina, cât şi Israelul", a explicat artista.

"E uşor să spui: «vreau să fie pace în lume», dar este cu totul altceva să pui în practică acest lucru. Dacă noi toţi vom putea să depăşim problemele legate de ego-urile noastre, titlurile noastre, numele ţărilor noastre şi religiile noastre şi să tratăm fiecare persoană cu demnitate şi respect, atunci vom fi pe drumul cel bun în obţinerea păcii. Niciun conflict nu va putea vreodată să fie rezolvat prin provocarea de suferinţe unei alte fiinţe umane", a spus în încheiere cântăreaţa americană.

Cu o zi înainte de concertul de la Tel Aviv, cântăreaţa s-a întâlnit cu membrii asociaţiei Palestinian-Israel Peace NGO Forum, care grupează mai multe ONG-uri pacifiste, căreia artista i-a distribuit 600 de bilete.

"Ne-am întâlnit cu ea timp de câteva minute şi am întrebat-o dacă ar putea să spună pe scenă câteva cuvinte despre pace", a declarat Yariv Oppenheimer, secretarul general al organizaţiei Peace Now, precizând că aceea a fost prima întâlnire a membrilor acestei asociaţii anticolonizare cu cântăreaţa, care a evitat până acum să se pronunţe în public în privinţa conflictului israeliano-palestinian.

"Ne-a răspuns astfel: «voi spune mai multe despre acest subiect, nu doar câteva cuvinte»", a adăugat Oppenheimer.

În turneul ei mondial - cel de-al nouălea din carieră -, artista în vârstă de 53 de ani va susţine 80 de concerte în peste 30 de ţări din Orientul Apropiat, Europa şi pe continentul american. Acest turneu se va încheia în prima parte a anului 2013 în Australia, unde Madonna nu a mai cântat în ultimii 20 de ani.

Turneul, primul după "Sticky and Sweet" din 2008/2009, promovează cel mai recent album de studio al cântăreţei, "MDNA", al 12-lea din carieră, ce a fost lansat în luna martie.

Madonna vizitează cu regularitate Israelul şi este o fidelă practicantă a controversatului cult Kabbalah.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici