Madonna nu are voie să adopte încă un copil din Malawi (Video)

Un tribunal din Malawi a respins, vineri, cererea Madonnei de adoptare a unei fetiţe din această ţară africană, potrivit unor oficiali.

23 afișări
Imaginea articolului Madonna nu are voie să adopte încă un copil din Malawi (Video)

Madonna şi David Banda

Grupurile care militează pentru respectarea drepturilor copilului au acuzat autorităţile din Malawi că acordă un tratament preferenţial celebrei cântăreţe americane. Guvernul din Malawi, sever criticat după ce Madonna a adoptat din această ţară un băiat în vârstă de 13 luni, David Banda, în urmă cu doi ani, declarase, joi, că va sprijini procedura de adopţie a celui de-al doilea copil, iniţiată de Madonna în urmă cu câteva zile.

Aceleaşi surse au declarat că nu se ştie, pentru moment, dacă Madonna va face apel în urma acestei decizii a tribunalului din Malawi.

Avocatul cântăreţei nu a putut fi contactat până la ora publicării acestei informaţii.

Mai multe grupuri reprezentând societatea civilă din Malawi s-au opus acestei adopţii şi câţiva activişti pentru drepturile omului au declarat că iniţiativa va contribui la impulsionarea traficului cu copii din această ţară africană.

Totuşi, Patricia Kaliati, ministrul Informaţiei din Malawi, a declarat, joi, pentru agenţia Reuters, că Madonna a ajutat foarte mult această ţară şi că este o mamă de încredere.

Prima adopţie a stârnit polemici aprinse în Malawi, unde legislaţia nu favorizează adopţiile internaţionale. Madonna a fost acuzată că s-a folosit de celebritatea şi averea sa pentru a accelera procedura de adopţie.

Madonna, sosită duminică în această ţară săracă din Africa, împreună cu fiica ei, Lourdes, în vârstă de 12 ani, şi fiul ei adoptiv, David Banda, în vârstă de 3 ani, doreşte să o adopte pe Mercy James, o fetiţă pe care a cunoscut-o în 2006, într-un orfelinat din Malawi.

La puţin timp după ce l-a cunoscut pe David într-un cămin care adăpostea copii rămaşi orfani din cauza maladiei SIDA, în octombrie 2006, ea a obţinut custodia temporară a acestuia - pentru 18 luni - şi a putut să părăsească Malawi însoţită de copil. În mai 2008, adopţia a fost finalizată.

Pentru micuţa Mercy James, procedura ar fi fost aceeaşi, însă Madonna s-a prezentat de această dată în calitate de părinte unic. Ea a divorţat în urmă cu câteva luni de regizorul britanic Guy Ritchie, tatăl celui de-al doilea fiu al Madonnei, Rocco, în vârstă de opt ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici