Madonna s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu la Ierusalim

Pop-starul americani Madonna s-a întâlnit vineri după-amiază cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi soţia acestuia la domiciliul lor din Ierusalim, a declarat preşedinţia consiliului.

146 afișări
Imaginea articolului Madonna s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu la Ierusalim

Madonna la concertul de la Tel Aviv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna în Iordania

Madonna şi Sarah Netanyahu au participat vineri seara la tradiţionala ceremonie a Shabbatului aprinzând lumânări şi rugându-se. Cina, care a durat două ore, s-a desfăşurat într-o "atmosferă călduroasă", a adăugat preşedinţia consiliului într-un comunicat.

Madonna a susţinut două concerte, care au reunit în total 100.000 de fani într-un parc din Tel Aviv marţi şi miercuri. Luni, ea a discutat cu liderul opoziţiei, fostul ministru de Externe, Tzipi Livni, şi soţul acesteia, la o gustare la restaurant.

Potrivit postului de radio al armatei, artista s-a deplasat joi în Iordania la bordul unui elicopter pentru a se întâlni cu nişte prieteni. La întoarcere, seara, ea a mers la Safed, un oraş din nordul Israelului pentru a se reculege la mormântul unui rabin experimentat în Kabbala.

Madonna la mormântul rabinului

În cursul nopţii de duminică spre luni ea s-a deplasat de asemenea la Zidul Plângerii, zona cea mai sfântă a iudaismului din Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Adeptă a religiei Kabbala, Madonna şi-a luat numele evreu de Ester în 2004.

Din punct de vedere al iudaismului ortodox, demersul său reprezintă un sacrilegiu.

Ea nu s-a convertit de fapt la iudaism şi chiar dacă ar face acest lucru, tradiţia îi refuză dreptul de a studia Kabbala, care nu este acordat decât bărbaţilor căsătoriţi cu vârstă peste 40 de ani care au studiat Talmudul, baza legii religioase a iudaismului.

Kabbala, al cărei principal text este Cartea lui Zohar ("Splendoare" în limba ebraică), redactată în secolul a XIII-lea în Spania, are reputaţia de a-i zăpăci pe cei care se aruncă în explorarea misterelor acesteia fără a fi pregătiţi în prealabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici