Mama lui Michael Jackson, numită tutorele permanent al nepoţilor săi - VIDEO

Katherine Jackson, mama lui Michael Jackson, a fost desemnată, luni, de către un tribunal din Los Angeles, tutorele permanent al celor trei copii ai regretatului artist, informează tmz.com.

85 afișări
Imaginea articolului Mama lui Michael Jackson, numită tutorele permanent al nepoţilor săi - VIDEO

Mama lui Michael Jackson, numită tutorele permanent al nepoţilor săi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un judecător a numit-o pe Katherine Jackson, în vârstă de 79 de ani, tutore permanent al celor trei copii ai starului.

Debbie Rowe, mama biologică a celor doi copii mai mari ai acestuia - Michael Joseph Jackson Jr., în vârstă de 12 ani, şi Paris Michael Katherine Jackson, în vârstă de 11 ani -, va beneficia de dreptul de vizitare şi va primi în continuare un ajutor financiar, în baza înţelegerii încheiate cu Michael Jackson, în urmă cu mai mulţi ani.

Cei doi copii mai au un frate vitreg, Prince Michael Jackson II, în vârstă de 7 ani, care a fost născut de o mamă surogat, a cărei identitate nu a fost făcută publică.

Prin testamentul său, Michael Jackson a cerut instituirea unui fond de administrare a averii sale în beneficiul copiilor şi al mamei lui, Katherine Jackson, care trebuie să fie şi tutorele micuţilor.

În document, cântăreaţa Diana Ross a fost numită tutore de rezervă. Testamentul "o omite în mod intenţionat" pe fosta soţie a starului, Deborah Rowe.

Dupa moartea lui Michael Jackson, pe 25 iunie, la varsta de 50 de ani, in urma unui stop cardiac, Debbie Rowe declarase ca va cere custodia copiilor pe care i-a avut cu artistul.

Rowe lucra ca asistentaƒ medicalaƒ pentru un dermatolog de la Hollywood când l-a cunoscut pe Jackson.

După ce mariajul lui cu fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie, s-a destrămat, în 1996, Debbie a încheiat o înţelegere cu cântăreţul pentru a-i oferi un copil.

S-au căsătorit în Sydney, Australia, pe când Rowe era însărcinată în şase luni cu Prince Michael. Relaţia lor s-a încheiat în anul de după ce a născut-o pe Paris, 1999.

În urma procesului de divorţ, Jackson a fost de acord să-i plătească lui Rowe 808.000 de euro pe an pentru primii trei ani de la divorţ şi 600.000 de euro anual pentru următorii şase ani.

Rowe a mai primit o casă în Beverly Hills şi o maşină marca Ford Explorer din 1998. Ea a obţinut dreptul să-şi viziteze copiii doar o dată la 45 de zile, conform deciziei judecătoreşti.

Rowe a declanşat procedurile de recuperare a drepturilor parentale în 2004, când starul pop a fost acuzat de abuz sexual asupra unui minor (de care a fost achitat ulterior, n.r.).

Au urmat ani de dispute la tribunal, dar, în 2006, cei doi au ajuns la o înţelegere judiciară, ai cărei termeni nu au fost făcuţi publici. În urma înţelegerii dintre Rowe şi Jackson, copiii au rămas în custodia tatălui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici