MAMAIA 2012: Trofeul a fost câştigat de interpreta Rodica Elena Tudor

Marele premiu al Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012, în valoare de 5.000 de euro, a fost câştigat de Rodica Elena Tudor din judeţul Prahova.

2333 afișări
Imaginea articolului MAMAIA 2012: Trofeul a fost câştigat de interpreta Rodica Elena Tudor

Rodica Elena Tudor (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Decizia de acordare a marelui premiu a fost luată de consilierii judeţeni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani, ei având de ales între câştigătorii secţiunilor Interpretare şi Creaţie: Rodica Elena Tudor, în vârstă de 22 de ani, din judeţul Prahova, respectiv Horia Moculescu, pentru piesa "Tăcerile de fier".

După ce Rodica Elena Tudor a câştigat marele premiu, celelalte piese la secţiunea Interpretare au urcat câte o poziţie în clasament. Astfel, ierarhia finală la Interpretare a fost următoarea: locul I - Alexandra Cristina Sipoş, locul II - Mihaela Chisnencu, locul III - Adnana Bianca Olariu.

Dacă la secţiunea Creaţie Horia Moculescu a reuşit să adjudece primul loc, cu piesa "Tăcerile de fier", pe care a compus-o şi a interpretat-o, următoarele locuri au fost ocupate de "Te aştept, sărută-mă" - compozitor Dan Petru Dimitriu, textier George Popovici, interpret Irina Ionescu, şi "Cântec de dragoste" - compozitor Valentin Constantin Rotari, textieri Aniela Felicia Rotari şi Alexandra Ana Ivan, interpret Aurelian Temişan.

Câştigătorii celor două secţiuni au primit câte 1.500 de euro fiecare, locurile II au fost premiate cu câte 1.000 de euro, iar cei clasaţi pe locul III au primit câte 500 de euro.

De asemenea, la secţiunea Rock a fost desemnată câştigătoare trupa Addiction.

În cadrul acestei ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia au mai fost acordate şi alte premii. Astfel, premiul presei a fost decernat Alexandrei Cristina Sipoş, premiul Societăţii Române de Radiodifuziune a mers la Irina Ionescu, interpreta piesei "Te aştept, sărută-mă" - compozitor Dan Petru Dimitriu, textier George Popovici, premiul Neptun TV a fost acordat Nicoletei Neagu, pentru piesa "De capul meu", pe care a compus-o şi a interpretat-o, premiul Fundaţiei Fantasio - trupa Edict, premiul "10 oameni de valoare pentru Constanţa" - Horia Moculescu.

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 s-a desfăşurat între 23 şi 26 august, la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici