Manolo Escobar, ambasadorul cântecului spaniol, a murit joi, la 82 de ani - VIDEO

Cântăreţul şi actorul spaniol Manolo Escobar, care a rămas în memoria publicului din toată lumea cu melodia "Y Viva España", a încetat din viaţă joi, la vârsta de 82 de ani, în casa lui din Benidorm.

402 afișări
Imaginea articolului Manolo Escobar, ambasadorul cântecului spaniol, a murit joi, la 82 de ani - VIDEO

Manolo Escobar (Imagine: Wikipedia)

Artistul, bolnav de cancer, "a fost îngrijit la clinică, dar a fost externat marţi şi a decedat la domiciliu", a declarat o sursă de la instituţia medicală din Benidorm, localitate situată pe coasta de sud-est a Spaniei, unde cântăreţul fusese spitalizat în mai multe rânduri.

Între anii 1960 şi 1970, Manolo Escobar a devenit o adevărată legendă a muzicii spaniole, cu şlagăre precum "El porompompero", "Mi carro", dar mai cu seamă "Y Viva España", care a rămas în memoria iubitorilor de muzică din lumea întreagă cu refrenul său însufleţit.

Născut pe 19 octombrie 1931, în localitatea Las Norias de Daza din Andaluzia, sudul Spaniei, Manuel Garcia Escobar s-a retras din viaţa muzicală la sfârşitul anului 2012, după 50 de ani de carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici