Marcello Gandini, designerul Lamborghini, Lancia şi Alfa Romeo, a murit la vârsta de 85 de ani

  • Gandini a fost recunoscut pentru contribuţiile sale revoluţionare la maşinile sport de lux, inclusiv Lamborghini, Lancia şi Alfa Romeo.
  • Designurile sale distinctive, cum ar fi Lamborghini Countach şi Lancia Stratos, au devenit simboluri ale vitezei şi luxului în întreaga lume.
  • Versatilitatea lui a fost evidentă nu doar în proiectarea maşinilor de lux, ci şi în colaborările sale pentru vehicule produse în masă, precum Volkswagen Polo şi BMW Seria 5.
783 afișări
Imaginea articolului Marcello Gandini, designerul Lamborghini, Lancia şi Alfa Romeo, a murit la vârsta de 85 de ani

Sursa foto: X

Marcello Gandini, vizionarul designer auto italian cunoscut pentru contribuţiile sale iconice la maşinile sport de lux, a decedat la vârsta de 85 de ani, informează The Guardian.

Cunoscut pentru munca sa revoluţionară cu Lamborghini, Lancia şi Alfa Romeo, moştenirea lui Gandini este marcată de designurile sale distinctive care au captivat entuziaştii auto din întreaga lume.

Născut în Torino în 1938, fascinaţia timpurie a lui Gandini pentru inginerie şi design l-a condus să creeze prima sa maşină de concept la doar 20 de ani. Alăturându-se Gruppo Bertone la 27 de ani, a devenit rapid directorul de stil al companiei, lăsându-şi amprenta asupra a peste 100 de proiecte în timpul celor 14 ani de mandat.

Contururile semnătură în formă de prisme ale lui Gandini şi utilizarea "uşilor cu foarfece" au revoluţionat estetica auto. Designurile sale, inclusiv Lamborghini Countach, Miura, Alfa Romeo Carabo şi Lancia Stratos, au devenit icoane ale vitezei şi luxului, împodobind nenumărate pereţi de dormitor şi stabilind noi standarde în designul auto.

În afara colaborării sale cu Bertone, Gandini a fondat Clama Srl împreună cu soţia sa, Claudia, colaborând cu producători precum Renault, Maserati şi Nissan. Versatilitatea lui s-a extins şi la proiectarea vehiculelor produse în masă, cum ar fi Volkswagen Polo şi BMW Seria 5, demonstrându-şi adaptabilitatea în diferite segmente auto.

Chiar şi în anii săi târzii, Gandini a rămas harnic, colaborând cu Tata pentru a crea maşina sport TaMo Racemo şi primind un titlu de Doctor Honoris Causa de la Institutul Politehnic din Torino pentru contribuţiile sale la ingineria mecanică.

Moştenirea lui Marcello Gandini nu stă numai în maşinile iconice pe care le-a proiectat, ci şi în influenţa profundă asupra principiilor de design auto. Angajamentul său de a îmbina forma cu funcţia şi de a împinge limitele creativităţii a lăsat o amprentă de neşters în industria auto, asigurându-şi locul printre mai marii istoriei designului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici