Marion Cotillard, personalitatea cel mai bine plătită din cinematografia franceză în 2010. Vezi cine urmează în top

Marion Cotillard este personalitatea cel mai bine plătită din cinematografia franceză în 2010, renumita actriţă obţinând anul trecut venituri de 2,35 milioane de euro, informează allocine.fr.

54 afișări
Imaginea articolului Marion Cotillard, personalitatea cel mai bine plătită din cinematografia franceză în 2010. Vezi cine urmează în top

Marion Cotillard, personalitatea cel mai bine plătită din cinematografia franceză în 2010. Vezi cine urmează în top (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei Le Figaro, Jean Dujardin ocupă poziţia a doua, cu 2,3 milioane de euro, iar podiumul este completat de actorul Kad Merad, cu venituri de 2,25 milioane de euro.

Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, Romain Duris (2,04 milioane de euro), Gérard Depardieu (2 milioane de euro), Franck Dubosc (1,74 milioane de euro), Michaël Youn (1,7milioane de euro), Benoît Poelvoorde (1,6 milioane de euro), Clovis Cornillac (1,4 milioane de euro) şi Vanessa Paradis (1,3 milioane de euro).

Marion Cotillard s-a aflat pe afişul a două filme cu mare succes de casă în 2010 - "Începutul/ Inception" de Christopher Nolan şi "Les Petits mouchoirs" de Guillaume Canet.

Editorii revistei Le Figaro au precizat că au alcătuit acest clasament "efectuând un recensământ al actorilor care au jucat în cel puţin un lungmetraj lansat în sălile de cinematograf în anul 2010 şi analizând peste 300 de contracte". Sumele indicate sunt brute, înainte de deducerea impozitului şi a taxelor sociale.

Anul trecut, Dany Boon s-a clasat în fruntea topului 10 al celor mai bine plătiţi actori francezi, obţinând în 2009 venituri de 26 milioane de euro.

Următorul lungmetraj în care va putea fi văzută Marion Cotillard este "Midnight in Paris", de Woody Allen, care va deschide, pe 11 mai, ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes.

Marion Cotillard, în vârstă de 35 de ani, a fost recompensată cu premiul Oscar în 2008, pentru rolul din "La Vie en Rose", în care a interpretat-o admirabil pe celebra cântăreaţă Edith Piaf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici