Mark Zuckerberg a donat 500 de milioane de dolari unei fundaţii de caritate

Tânărul miliardar american Mark Zuckerberg, creatorul platformei de socializare Facebook, a anunţat, miercuri, că a donat 500 de milioane de dolari unei fundaţii de caritate din Statele Unite ale Americii.

272 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg a donat 500 de milioane de dolari unei fundaţii de caritate

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zuckerberg şi soţia lui, Priscilla, au donat 18 milioane de acţiuni unei fundaţii care sprijină educaţia şi sănătatea.

"În urmă cu doi ani, eu şi Priscilla am promis că vom dona majoritatea veniturilor noastre unor asociaţii de caritate", a declarat Mark Zuckerberg într-un mesaj postat pe Facebook.

"Pentru a permite acestei fundaţii să creeze noi proiecte, am donat 18 milioane de acţiuni Fundaţiei comunitare din Silicon Valley", a adăugat el.

La jumătatea zilei de miercuri, acţiunile Facebook valorau la bursă 27,76 de dolari fiecare.

Mark Zuckerberg este unul dintre miliardarii americani care au acceptat să doneze jumătate din averile lor unor fundaţii de caritate, urmând exemplul fondatorului companiei Microsoft, Bill Gates.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici