Martina Topley-Bird concertează în deschiderea show-ului Massive Attack de la Bucureşti

Cântăreaţa Martina Topley-Bird va concerta în deschiderea show-ului pe care formaţia Massive Attack îl va susţine la Zone Arena din Bucureşti pe 27 iunie.

26 afișări
Imaginea articolului Martina Topley-Bird concertează în deschiderea show-ului Massive Attack de la Bucureşti

Martina Topley-Bird concertează în deschiderea show-ului Massive Attack de la Bucureşti

Martina Topley-Bird şi-a câştigat faima atunci când a înregistrat vocea pentru primul album Tricky, intitulat "Maxinquaie". Martina şi Tricky şi-au continuat colaborarea şi pe următoarele albume, "Nearly God", "Pre-Millennium Tension" şi "Angels With Dirty Faces".

În 2003 a apărut primul album solo al artistei britanice - "Quixotic". Materialul a fost calificat de către critici drept o mare realizare şi a fost nominalizat la premiile Mercury din acel an. Cel de-al doilea album, "The Blue God", a apărut în mai 2008, fiind la rândul său bine primit. Albumul este produs de celebrul Danger Mouse, membru în formaţia Gnarls Barkley şi compozitor al hitului "Crazy".

Concertul din 27 iunie nu este primul pe care Martina Topley-Bird îl susţine la Bucureşti, ea fiind invitată să cânte şi în deschiderea primului concert susţinut de Massive Attack la Bucureşti, în august 2008.

Formaţia Massive Attack a pregătit pentru Bucureşti un show de excepţie. Robert "3D" Del Naja şi Grantley "Daddy G" Marshall vor avea suportul unui numeros grup pentru spectacolul live. Nu mai puţin de nouă muzicieni li se vor alătura pe scenă celor doi. Line up-ul include doi baterişti, un percuţionist, un basist, doi chitarişti şi trei invitaţi speciali pentru părţile vocale. Printre aceştia se numără figura legendară şi unul dintre cei mai vechi colaboratori ai trupei, cântăreţul de muzică reggae Horace Andy, informează organizatorii, One Event.

De asemenea, muzicienilor li se va alătura la Bucureşti un staff de 23 persoane, care va asigura suportul tehnic pentru prestaţia artiştilor.

Muzica pe care o creează Massive Attack poate fi cel mai bine descrisă ca o îmbinare a muzicii funk cu dub, cu o pregnantă tentă a atitudinii ce a creat punk-ul la mijlocul anilor '70. Forţa deschizătoare de drumuri din spatele ascensiunii trip-hop-ului şi a muzicii electro ambientale, Massive Attack reprezintă una dintre cele mai inovatoare şi influente trupe ale generaţiei lor: sound-ul lor hipnotic - o fuziune senzuală şi cinematică de ritmuri hip-hop, electro, soul, dub şi sampling-uri bine alese - a dat tonul multor tendinţe, deschizînd drumul pentru artişti ca Portishead, U.N.K.L.E., Morcheeba şi Trick. Massive Attack este renumită nu numai pentru muzica ei specială, dar şi pentru prestaţiile live. Combinaţia dintre muzica şi vizualurile United Visual Artists (colectiv de artişti printre ai cărui clienţi se regăsesc şi U2) reuşeşte să impresioneze întotdeauna un public dornic de experienţe de primă clasă.

În cei 20 de ani de carieră, trupa a lansat cinci albume de studio, două EP-uri, 16 single-uri, o compilaţie şi două coloane sonore, vândute în mai mult de 10 milioane de exemplare în toată lumea.

De-a lungul timpului, trupa a avut colaborări cu nume de marcă ale industriei muzicale, printre care Madonna, David Bowie, Tracey Thorn, Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), Sinead O'Connor, Damon Albarn (Blur), Horace Andy, Tricky, Shara Nelson, Neneh Cherry şi Martina Topley-Bird.

Biletele pentru concertul Massive Attack sunt disponibile online, pe Eventim.ro şi Blt.ro, în reţelele Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Vodafone, Orange şi la Sala Palatului, la următoarele categorii de preţ, în funcţie de poziţia în arenă: Gazon A - 145 lei, Gazon B - 95 lei, Tribună - 175 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici