Masca lui Batman şi pelerina lui Superman, donate muzeului Smithsonian de către Warner Bros - FOTO

Masca lui Batman, pelerina lui Superman şi costumul personajului Catwoman au fost donate de studiourile Warner Bros. celebrului muzeu american Smithsonian, unde vor putea fi admirate într-o expoziţie permanentă, au anunţat vineri reprezentanţii acestei instituţii.

801 afișări
Imaginea articolului Masca lui Batman şi pelerina lui Superman, donate muzeului Smithsonian de către Warner Bros - FOTO

Masca lui Batman şi pelerina lui Superman, donate muzeului Smithsonian de către Warner Bros

Celebra mască cu glugă a personajului Batman, purtată de George Clooney în filmul "Batman & Robin" din 1997, face parte dintre cele peste 30 de obiecte de recuzită celebre, prezentate de Barry Meyer, directorul studiourilor Warner Bros., înainte de a fi donate renumitului Muzeu Naţional al Istoriei Americane Smithsonian din Washington, relatează Reuters.

Obiectele donate au apărut în 13 filme produse de acest studio hollywoodian între anii 1942 şi 2005.

Costumul purtat de regretatul actor Christopher Reeve în filmul "Superman III" din 1983, costumul purtat de Halle Berry în filmul "Catwoman" din 2004 şi mai mai multe obiecte din recuzita filmului "Charlie and the Chocolate Factory" din 2005 se regăsesc printre obiectele donate muzeului din Washington.

"Filmele reprezintă o parte integrantă a culturii şi a vieţii noastre cotidiene, modelând felul în care noi ne percepem ca cetăţeni americani", a declarat John Gray, directorul muzeului Smithsonian. "Moştenirea lăsată de studiourile Warner Bros. reprezintă o parte importantă din istoria americană, iar aceste obiecte ne ajută să spunem oamenilor această poveste".

Obiectele vor fi expuse şi în cadrul evenimentului intitulat "2013 Classic Film Festival" organizat de muzeul Smithsonian, o retrospectivă cinematografică care a debutat vineri şi se va întinde pe durata a trei zile.

Studiourile Warner Bros. reprezintă o divizie a grupului Time Warner Inc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici