Maşina de spălat, principalul factor de emancipare a femeilor

Ziarul L'Osservatore Romano, din Vatican, susţine într-un articol recent, dedicat Zilei Internaţionale a Femeii, că maşina de spălat a contribuit la emanciparea femeilor mai mult decât au făcut-o anticoncepţionalele şi dreptul la muncă.

53 afișări
Imaginea articolului Maşina de spălat, principalul factor de emancipare a femeilor

Maşina de spălat, principalul factor de emancipare a femeilor

Această teorie a fost prezentată într-un editorial intitulat "Maşina de spălat automată şi emanciparea femeii - Puneţi detergentul, închideţi capacul şi relaxaţi-vă".

Articolul a fost publicat în săptămânalul L'Osservatore Romano, ziarul semioficial al Vaticanului, pentru a celebra Ziua Internaţională a Femeii - 8 martie.

"Care a fost lucrul din secolul al XX-lea care a contribuit cel mai mult la emanciparea femeilor din ţările occidentale?", a fost întrebarea de fond pusă în acest articol, care a fost semnat de o femeie.

Potrivit autoarei, părerile sunt împărţite: "Unii spun că au fost pastilele anticoncepţionale, alţii au optat pentru dreptul la avort, iar alţii au ales dreptul de a lucra în afara gospodăriei personale. Alţii, însă, îndrăznesc să meargă chiar mai departe şi au indicat, fără niciun dubiu, maşina de spălat automată".

Istoria maşinii de spălat automate a început cu un model destul de rudimentar, inventat în Germania, în 1767, a continuat cu modele tot mai evoluate, pentru a ajunge la actualele maşini de spălat automate, moderne, instalate în locuri speciale, unde, femeile pot să servească un cappucino împreună cu prietenii lor, în timp ce aşteaptă ca rufele să fie spălate, centrifugate, apretate şi uscate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici