Master florist internaţional, cu o expertiză de peste 25 de ani în industria organizării de evenimente, Nicu Bocancea: „Construcţiile florale suspendate, noul trend în decorurile de evenimente”

263 afișări
Imaginea articolului Master florist internaţional, cu o expertiză de peste 25 de ani în industria organizării de evenimente, Nicu Bocancea: „Construcţiile florale suspendate, noul trend în decorurile de evenimente”
Nicu Bocancea, master florist internaţional, recomandă construcţiile florale suspendate, noul trend în materie de decoruri impresionante la evenimentele importante ale acestei veri. Cu un impact vizual puternic, cu accente de culoare şi frumos deasupra spaţiului de desfăşurare a evenimentului, fără a încărca aspectul meselor, cu o senzaţie de plutire şi de viu, construcţiile florale suspendate au nenumărate beneficii de design şi de funcţionalitate a spaţiului. 
 
„Construcţiile florale suspendate dobândesc rolul principal în decorul unei locaţii de eveniment, atunci când spaţiul permite. În sălile înalte, o construcţie suspendată împodobeşte spaţiul superior al sălii, îl umple de culoare şi de frumos şi creează senzaţia de învăluire în natură. Cu ajutorul lor, spaţiul de pe masă se eliberează, lasă loc insulelor din lumânări, detaliilor personalizate şi accentelor discrete din flori, care nu mai interferează în spaţiul vizual al invitaţilor. În cazul spaţiilor exterioare, construcţiile suspendate creează senzaţie de plutire, de viu prin adierea vântului şi mişcările naturale care se produc.”, dezvăluie expertul. 
 
Aranjamentele suspendate pot fi, în opinia lui Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internaţional, fie asimetrice, ca să creeze diversitate în funcţie de unghiul din care sunt privite, fie rotunde, dreptunghiulare sau deasupra întregii lungimi a meselor sau chiar să împodobească întregul plafon. În plus, ele pot avea, în funcţie de tema evenimentului, inserţii de lumină, de crenguţe, de fire de iarbă, de tije de bambus, de fructe sau chiar de accesorii precum pahare de şampanie, cristale, perle sau mărgele. 
 
Creator de aranjamente suspendate de peste 25 de ani, Nicu Bocancea subliniază rigorile de care trebuie ţinut cont atunci când cineva îşi doreşte astfel de elemente impresionante de decor: „Înainte de a fi frumoase, construcţiile florale suspendate trebuie să fie sigure, astfel că cel mai important este sistemul de prindere şi rezistenţa plafonului sau a structurii de care se agaţă. În plus, trbuie să ţinem cont de înălţimea la care le prindem pentru a nu obtura câmpul vizual al invitaţilor aşezaţi la masă. Eu recomand ca ele să nu coboare mai mult de 90 de cm – 1 m faţă de blatul mesei. Să nu uităm că o construcţie suspendată devine element principal de decor, astfel masa trebuie să rămână cât mai liberă şi mai suav împodobită pentru a nu se anihila impactul. În plus, decoratorii florişti care creează astfel de construcţii trebuie să ţină cont de necesităţile florilor şi a elementelor folosite, se inserează eprubete sau alte sisteme de hidratare a plantelor pentru a asigura fiecărei flori necesarul de umiditate pentru a fi proaspete şi frumoase pe tot parcursul evenimentului.”, subliniază Nicu Bocancea, cu o expertiză de peste 25 de ani în industria organizării de evenimente remarcabile pe plan naţional şi internaţional. 
 
Cu o greutate care poate varia de la 3 kg până la 100 de kg, create de echipe de florişti şi de designeri, după îndelungi expertize de structură şi spaţiu, în 3-5 ore de lucru, din orice tip de floare, plantă sau chiar din fructe sau bijuterii, cu dimensiuni care pot oscila de la câtiva 10 până la 110 cm, construcţiile florale suspendate sunt o probă de foc, de studiu, de creativitate şi de competenţă pe care doar cei mai experimentaţi florişti o pot trece.   
 
Nicu Bocancea propune pentru evenimentele din vara lui 2022 construcţii florale suspendate din flori de sezon, din spice de grâu, din pampas sau candelabre create din bujori: „Va arăta spectaculos în această vară o construcţie din 15 000 de spice de grâu proaspete, din mii de fire de floarea-soarelui, sute de fire de pampas viu colorate sau cercuri suspendate din bujori sau din alte flori masive în nuanţe pastelate. Pentru iubitorii de petreceri exotice, ananasul poate fi un element de decor spectaculos în construcţiile suspendate. Nu există limită în crearea de decoruri unice atunci când avem imaginaţie şi competenţă în a integra un vis în realitate.”, recomandă Nicu Bocancea ale cărui creaţii florale spectaculoase pot fi urmărite pe canalele sale de Facebook şi Instagram.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici