Material inteligent, inspirat din comportamentul plantelor carnivore

  • Cercetătorii au inventat un material care imită anumite comportamente văzute în natură
  • Cercetătorii au fost inspiraţi de planta carnivoră care se închide la atingere
  • Circuite de metal lichid au fost printate pe o bucată de polimer
299 afișări
Imaginea articolului Material inteligent, inspirat din comportamentul plantelor carnivore

Material inteligent, inspirat din comportamentul plantelor carnivore

Nu doar artiştii pot fi inspiraţi de ceea ce văd în jurul lor în natură. Şi cercetătorii în robotică au găsit rezolvarea unei probleme vechi.

„Gândiţi-vă la o plantă carnivoră care îşi închide frunzele când este atinsă de o insectă. Într-un scenariu ideal, roboţii construiţi din materiale flexibile ar imita comportamentul inteligent şi autonom văzut în natură”, se arată în prezentarea materialului.

Cu ajutorul unor metale lichide, cercetătorii cred că au găsit soluţia pentru ca un material să reacţioneze automat la diferiţi stimuli. Un curent electric sau presiunea provoacă o reacţie automată. Iar cercetătorii cred că descoperirea va permite crearea unor roboţi cu reacţii apropiate de ale oamenilor. 

„Un dispozitiv de prindere autonom a transportat o coacăză când materialul a fost în mod repetat întins şi eliberat. Cercetătorii spun că aceste materiale sensibile la presiune şi întindere pot fi adaptate pentru folosirea la roboţi care au sarcini complexe sau locomotorii”, se mai spune în prezentare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici