Medicul lui Michael Jackson are datorii de peste 750.000 de dolari

Medicul lui Michael Jackson, Conrad Murray, cercetat în cazul morţii cântăreţului american, are datorii de peste 750.000 de dolari, potrivit documentelor înaintate justiţiei din Las Vegas.

43 afișări
Imaginea articolului Medicul lui Michael Jackson are datorii de peste 750.000 de dolari

Medicul lui Michael Jackson are datorii de peste 750.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conrad Murray a început să lucreze pentru "Regele muzicii pop" în mai, pentru un salariu lunar de 150.000 de dolari. Domiciliul din Las Vegas al lui Murray şi cabinet său medical din Houston (Texas) au fost percheziţionate în ultimele săptămâni de agenţii federali şi de poliţia din Los Angeles.

Murray tocmai fusese chemat în justiţie, la Las Vegas, pentru neplata unei facturi de 363.000 de dolari, după aprovizionarea cabinetul său medical. Documentele remise tribunalului din Las Vegas relevă faptul că el mai datorează 71.000 de dolari pentru cursuri de perfecţionare şi că luxoasa lui casă, situată pe un domeniu privat din Los Angeles, riscă să fie pusă sub sechestru, din cauza unor datorii de peste 100.000 de dolari.

Totodată, medicul lui Michael Jackson mai este urmărit penal din cauza neachitării unor facturi pentru materiale medicale, în valoare de 240.000 de dolari.

Conrad Murray şi-a închis provizoriu cabinetul medical după ce a fost angajat de Michael Jackson, de sănătatea căruia trebuia să se ocupe înaintea şi în timpul celor 50 de concerte pe care starul trebuia să le susţină la Londra începând din iulie şi care urmau să marcheze revenirea sa pe scena muzicală.

Membri ai Agenţiei americane antidrog (DEA) şi ai Poliţiei din Los Angeles (LAPD) au percheziţionat, marţi, locuinţa din Los Angeles a lui Conrad Murray, unde au căutat probe care să vină în sprijinul ipotezei de omucidere, potrivit mandatului de percheziţie. Agenţii DEA şi LAPD au căutat în locuinţa medicului probe care să dovedească o conduită neadecvată profesional, reţete de medicamente prescrise abuziv sau reţete care prescriu Propofol, potrivit AFP.

Doze mari de Propofol, un anestezic puternic, administrat de obicei doar în spitale, au fost găsite în locuinţa lui Michael Jackson după moartea sa. Poliţia americană crede că Murray i-a administrat starului pop acest medicament puternic, care i-a provocat acestuia moartea, pe 25 iunie.

În urma percheziţiei, poliţia a ridicat din locuinţa medicului materiale informative, un CD cu numele Omar Arnold - unul dintre pseudonimele lui Jackson, un telefon mobil şi un iPhone.

Totodată, miercuri, anchetatorii au percheziţionat cabinetul din Houston (Texas) al medicului. După percheziţie, avocatului lui Murray, Ed Chernoff, a declarat că anchetatorii au căutat probe care să vină în sprijinul ipotezei de omucidere.

Murray a fost angajat de reprezentanţii companiei AEG Live pentru a lucra pentru Michael Jackson în timpul seriei de concerte "This Is It Tour", care urma să aibă loc la Londra, din 13 iulie, după ce cântăreţul american în vârstă de 50 de ani i-a cerut medicului să îl însoţească permanent.

Michael Jackson şi Conrad Murray s-au cunoscut în Las Vegas, în 2006, când medicul l-a îngrijit pe unul dintre copiii starului, fiind recomandat de una dintre gărzile de corp ale acestuia.

Câţiva dintre membrii familiei Jackson l-au acuzat pe Conrad Murray de crimă. El a făcut deja subiectul a mai multor percheziţii ale poliţiei americane. Poliţia americană nu a emis, deocamdată, nicio acuzaţie oficială pe numele doctorului Conrad Murray.

Murray nu a vorbit niciodată în public după moartea lui Michael Jackson. Avocatul lui a declarat pentru CNN că Murray "nu a prescris şi nici administrat niciun medicament care l-ar fi ucis pe Michael Jackson". El a adăugat că Murray nu i-a prescris niciun sedativ puternic celebrului cântăreţ.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. Cauzele morţii starului american ar putea fi asociate cu dependenţa acestuia de medicamente calmante şi antidepresive, potrivit poliţiei din Los Angeles, care se ocupă de anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici