Medvedev a transmis primul său mesaj pe Twitter - VIDEO

Preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a deplasat, miercuri, la Silicon Valley din California, unde a vizitat sediul rgeneral al companiei Twitter, folosindu-se de această ocazie pentru a-şi crea propriul microblog şi pentru a expedia pimul său mesaj: "Salutări tuturor, de acum sunt pe Twitter".

25 afișări
Imaginea articolului Medvedev a transmis primul său mesaj pe Twitter - VIDEO

Medvedev a transmis primul său mesaj pe Twitter

Potrivit AFP, preşedintele rus, care a început, marţi, o vizită oficială de trei zile în Statele Unite ale Americii, a avut parte de o prezentare a platformei Twitter de către fondatorii companiei E. Williams şi Biz Stone.

Vizibil interesat, preşedintele rus a postat mai multe mesaje pe noul său cont de pe Twitter (@KremlinRussia), declarând, totodată, că San Francisco este "un oraş foarte frumos".

În afara acestei vizite, preşedintele Medvedev, care a declarat că inovaţia reprezintă una dintre priorităţile mandatului său, are în program susţinerea unui discurs în aula prestigioasei universităţi Stanford, considerată "perla cea rară" din Silicon Valley, ea însăşi văzută drept "leagănul noilor tehnologii" în Statele Unite, deoarece aici îşi au sediile generale companiile Apple, Google şi Cisco.

După vizita preşedintelui rus, reprezentanţii companiei Cisco au declarat că intenţionează să investească un miliard de dolari în Rusia în programe de dezvoltare şi concepere de noi tehnologii.

Video stirileprotv.ro

Dmitri Medvedev a vizitat şi sediul general al companiei ruse Yandex, care a lansat un portal internet şi un motor de căutare foarte apreciat de către rusofoni.

Preşedintele rus intenţionează să construiască la Skokovo, în apropiere de Moscova, un "oraş al inovaţiei", un viitor corespondent rus al celebrei Silicon Valley din California.

Dmitri Medvedev se va întâlni joi cu preşedintele american Barack Obama, iar apoi va merge în Canada, unde va participa la summit-urile G8 şi G20.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici