Mel Gibson, acuzat de antisemitism de un scenarist de la Hollywood

Actorul şi regizorul Mel Gibson, a cărui carieră a fost pătată în urmă cu câţiva ani de pronunţarea unor fraze antisemite, a fost acuzat din nou de antisemitism, joi, de un scenarist de la Hollywood, care a spus că starul australian "îi detestă pe evrei".

525 afișări
Imaginea articolului Mel Gibson, acuzat de antisemitism de un scenarist de la Hollywood

Mel Gibson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii studiourilor Warner Bros. au anunţat că nu vor mai produce filmul "The Meccabees" - despre un erou evreu din Antichitate -, ce trebuia să fie regizat de Mel Gibson, explicând că scenariului scris de Joe Eszterhas "îi lipseşte strălucirea". Joe Eszterhas este autorul scenariului filmului "Instinct primar/ Basic Instinct".

Dezamăgit de această decizie, scenaristul i-a trimis regizorului Mel Gibson o scrisoare în care îl acuză că a anulat proiectul pentru că îi "detestă pe evrei".

"Am ajuns la concluzia că refuzi să faci acest film pentru cel mai oribil dintre motive. Îi deteşti pe evrei", a scris Joe Eszterhas într-o scrisoare ce a fost apoi publicată pe site-ul TheWrap.com.

"Cred că ai anunţat acest proiect cu mult tam-tam, sperând să reduci la tăcere acuzaţiile de antisemitism care ţi-au afectat cariera. Însă tu nu ai şi nu ai avut niciodată intenţia de a regiza acest film", a adăugat el.

Filmul "The Maccabees" urma să prezinte revolta evreilor contra dinastiei siriene a seleucizilor din secolul al II-lea î.e.n., condusă de Judah Maccabee.

Într-un comunicat publicat pe un alt site, Mel Gibson a respins aceste acuzaţii, explicând că proiectul a fost abandonat deoarece scenariul nu era suficient de bun.

"Eu vreau cu adevărat să fac acest film: problema este că nici eu, nici Warner Bros. nu vrem scenariul tău. În 25 de ani de carieră, nu am văzut niciodată un scenariu atât de slab", a scris cineastul australian pe site-ul Deadline Hollywood.

Mel Gibson a mai fost în atenţia presei cu un scandal în 2006, când a fost arestat în Malibu, pentru că a fost prins conducând automobilul sub influenţa alcoolului, cu o alcoolemie de două ori peste limita legală. Actorul a fost plasat atunci în regim de eliberare condiţionată, pentru trei ani, şi a trebuit să achite o amendă de 1.300 de dolari, după o internare obligatorie într-o clinică de dezintoxicare.

Atunci, vedeta a şocat Hollywood-ul după ce i-a spus poliţistului care l-a reţinut că "evreii sunt responsabili pentru toate războaiele din lume". Actorul originar din Australia şi-a cerut ulterior scuze pentru această afirmaţie.

În anii 1990, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. El a câştigat două premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film", în 1995, cu pelicula "Inimă neînfricată/ Braveheart". Celebrul regizor al filmelor "Patimile lui Hristos" şi "Apocalypto" a revenit în ianuarie 2011 pe marile ecrane, după o pauză de opt ani, cu rolul din thrillerul "Edge of Darkness", considerat un eşec comercial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici