Membrii trupei The Police, cavaleri ai Ordinului Artelor şi Literelor

Membrii trupei de rock The Police, britanicii Sting şi Andy Summers şi americanul Stewart Copeland, au devenit cavaleri ai Ordinului Artelor şi Literelor în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ministerul Culturii din Paris, Franţa, transmite AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Membrii trupei The Police, cavaleri ai Ordinului Artelor şi Literelor

Membrii trupei The Police, cavaleri ai Ordinului Artelor şi Literelor

"Suntem foarte emoţionaţi pentru că suntem mari admiratori ai culturii franceze", a declarat Sting, care marţi împlineşte 56 de ani.

Ceremonia a avut loc luni, a doua zi după cel de-al doilea concert susţinut de trupa reunită The Police pe Stade de France.

"Ne simţim onoraţi să ne numărăm printre cavalerii dumneavoastră", a declarat Sting, subliniind maliţios că este "un lucru exotic" pentru el şi Summers, subiecţi ai Coroanei britanice, să devină "cavaleri ai Republicii".

Ministrul Culturii, Christine Albanel, a salutat "carisma şi personalitatea neobişnuită" a lui Sting. Ministrul a amintit că primul chitarist din formula originală a trupei, creată în 1977, a fost un francez, Henry Padovani, ulterior înlocuit de Summers.

Membrii The Police s-au reunit în februarie pentru un turneu mondial, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la fondarea trupei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici