Meryl Streep a devenit membră a Academiei artelor şi literelor din SUA

Actriţa Meryl Streep, recompensată cu două premii Oscar, a devenit membră a prestigioasei Academii a artelor şi literelor din Statele Unite ale Americii, informează accesshollywood.com.

13 afișări
Imaginea articolului Meryl Streep a devenit membră a Academiei artelor şi literelor din SUA

Meryl Streep a devenit membră a Academiei artelor şi literelor din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Instituţia, veche de 112 ani, a anunţat, luni, că Meryl Streep şi dirijorul James Levine au devenit membri onorifici ai unei categorii speciale, înfiinţată în 1983, pentru "americanii de mare distincţie din arte a căror operă depăşeşte limitele departamentelor tradiţionale", de compoziţie muzicală, literatură şi artă.

Printre membrii acestei secţiuni speciale se numără regizorii Woody Allen - cu care Streep a lucrat la filmul "Manhattan" - şi Martin Scorsese şi coregrafii Twyla Tharp şi Paul Taylor. În timp ce Allen şi regizorul Orson Welles au lucrat şi în faţa camerelor de luat vederi, Streep este singurul actor ales.

Streep, starul unor filme precum "Sophie's Choice" şi "Julie & Julia", a fost ales membru onorific al Academiei de arte şi litere, un club exclusivist care îi mai include pe Toni Morrison, Stephen Sondheim şi Jasper Johns. Nici măcar două premii Oscar, şapte Globuri de Aur şi premiul pentru întreaga carieră acordat de Institutul de Film American nu au pregătit-o pe Streep pentru această onoare.

"Trebuie să spun că sunt uimită şi când mi-au trimis lista cu membrii academiei am izbucnit în lacrimi", a spus Streep.

Meryl Streep deţine un record de 16 nominalizări la premiile decernate de Academia de film americană. Actriţa a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile din "Kramer contra Kramer" (1979) şi "Alegerea Sophiei" (1982). Streep mai deţine şi recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur câştigate de o actriţă - şase.

Printre proiectele cele mai recente ale actriţei se numără "Mamma Mia!", în care a jucat alături de Pierce Brosnan, "Julie & Julia" şi "E tare complicat!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici