Mexic: Record mondial la sărut simultan

Capitala Mexicului a stabilit, sâmbătă, de Sfântul Valentin, un nou record mondial la sărut simultan, aproape 40.000 de persoane sărutându-se în acelaşi timp în piaţa centrală din Mexico City.

181 afișări
Imaginea articolului Mexic: Record mondial la sărut simultan

Mexic: Record mondial la sărut simultan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Recordul anterior a fost deţinut de Londra, cu 32.000 de persoane.

"Au fost 42.225 de persoane în piaţă, însă, din nefericire, nu toate au participat la stabilirea recordului. Noul record mondial la sărut simultan a fost stabilit de Mexico City, cu 39.896 de participanţi", a indicat reprezentantul Guinness Book of Records pentru America, Carlos Martinez.

Primăria oraşului Mexico, ce a ales pentru capitală sloganul "Besame mucho", titlul celebrei melodii compuse, în 1940, de cântăreaţa mexicană Consuelo Velazquez, a plasat tentativa de stabilire a recordului sub semnul "iubirii fără violenţă".

Mai multe asociaţii militante au anunţat că vor participa la denunţarea violenţelor din Mexic, unde, în 2008, au murit peste 5.300 de persoane din cauza activităţilor cartelurilor drogurilor.

Acest record mondial la sărut simultan a fost, de asemenea, o replică la o acţiune a primăriei din Guanajuato (centrul Mexicului), care, în ianuarie, a vrut să interzică sărutul în public.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici