Mica Sirenă, cel mai cunoscut monument din Copenhaga, vandalizată: "Danemarca, apără balenele insulelor Feroe!".

Statuia Mica Sirenă a fost pictată cu vopsea roşie de către posibili activişti pentru drepturile animalelor, anunţă poliţia daneză, citată de Le Figaro.

1414 afișări
Imaginea articolului Mica Sirenă, cel mai cunoscut monument din Copenhaga, vandalizată: "Danemarca, apără balenele insulelor Feroe!".

Mica Sirenă, cel mai cunoscut monument din Copenhaga, vandalizată: "Danemarca, apără balenele insulelor Feroe!".

"Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism", a anunţat pe Twitter poliţia din Copenhaga.

O fotografie publicată de către cotidianul danez Politiken arată cum în faţa statuii a fost scris: "Danemarca, apără balenele insulelor Feroe!".

Insulele Feroe din Atlanticul de Nord reprezintă locul unde are loc sângeroasa tradiţie "grindadrap": balenele sunt prinse într-un golf sau fiord şi ucise cu ajutorul unor cuţite lungi.

Statuia de bronz, personajul unor basme ale scriitorului Hans Christian Andersen, a mai fost vandalizată de-a lungul timpului, capul său fiind furat de două ori, în 1964 şi 1984. În 2004, statuia a fost acoperită cu o burqa, o formă de protest faţă de candidatura Turciei la Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici