Michael Douglas va avea rolul principal în filmul "Ant-Man", produs de Marvel

Actorul Michael Douglas va juca rolul omului de ştiinţă Henry "Hank" Pym, creatorul unei formule care reduce corpul uman la dimensiunile unei insecte, în filmul "Ant-Man", a declarat luni Marvel Entertainment, afiliată companiei Disney.

147 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas va avea rolul principal în filmul "Ant-Man", produs de Marvel

Michael Douglas (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Am aşteptat de foarte multă vreme să joc într-un film produs de Marvel. Scenariul este amuzant, regizorul (Edgar Wright, n.r.) este foarte bun. Dylan (fiul de 13 ani al actorului, n.r.) îl va îndrăgi. Va avea un film la care să se uite", a declarat Michael Douglas.

Personajul Henry "Hank" Pym a apărut pentru prima oară în numărul 27 al seriei de benzi desenate Marvel "Tales to Astonish", în ianuarie 1962.

În povestea originală, doctorul biochimist Hank Pym foloseşte ultima sa descoperire, un tip de particule subatomice, în scopul creării unei formule care modifică dimensiunea fiinţelor vii. Primul test îl face pe propria persoană, iar rezultatul îl transformă în Ant-Man, unul dintre cei mai populari supereroi Marvel.

Kevin Feige, preşedinte al Marvel Studios, a afirmat într-un comunicat publicat pe site-ul Marvel.com că Douglas va juca rolul lui Pym cu "farmec şi curaj".

Rolul omului de ştiinţă, după ce se transformă în omul-insectă, va fi jucat de Paul Rudd.

Michael Douglas, câştigătorul unui Glob de Aur pentru rolul pianistului Liberace din filmul "Behind the Candelabra", primit la gala premiilor Golden Globe Awards de duminică, a surprins atât studiourile de producţie, cât şi spectatorii, cu decizia de a juca un supererou într-un film Marvel, care promite să devină o franciză cu buget substanţial.

Filmele cu supereroi produse de Marvel, aduse pe marele ecran prin intermediul companiei Walt Disney, s-au dovedit extrem de profitabile, lungmetraje precum "Răzbunătorii/ Avengers" şi "Omul de oţel 3/ Iron Man 3" obţinând încasări de peste 1 miliard de dolari în toată lumea.

Secretul intrigii pentru "Ant-Man" este bine păzit, însă filmul este programat pentru lansarea în cinematografe în iulie 2015. Premiera românească va avea loc pe 31 iulie 2015.

Totodată, deşi Michael Douglas a jucat doar o singură dată într-un sequel - reluând personajul Gordon Gekko în "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule/ Wall Street: Money Never Sleeps" de Oliver Stone (2010), actorul nu e exclus implicare într-o continuare a filmului "Ant-Man".

"(Marvel, n.r.) mi-a împărtăşit gândurile, există continuări. Cine ştie?", a afirmat actorul.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street" (1988). Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 - 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici