Michael Gough, interpretul valetului lui Batman, a murit la vârsta de 94 de ani

Actorul britanic Michael Gough, care a interpretat rolul Alfred Pennyworth, valetul personajului Bruce Wayne, în patru filme din seria "Batman", a murit joi, în reşedinţa sa din Londra, la vârsta de 94 de ani, informează accesshollywood.com.

243 afișări
Imaginea articolului Michael Gough, interpretul valetului lui Batman, a murit la vârsta de 94 de ani

Michael Gough, interpretul valetului lui Batman, a murit la vârsta de 94 de ani (Imagine: www.wikipedia.org)

Într-o carieră de peste 65 de ani, Michael Gough a jucat în peste 150 de lungmetraje şi filme de televiziune, inclusiv în serialul SF britanic pentru televiziune "Doctor Who".

Michael Gough a jucat rolul valetului Alfred Pennyworth în patru filme din seria "Batman": "Batman" (1989) şi "Batman se întoarce" (1992), regizate de Tim Burton, "Batman Forever" (1995) şi "Batman şi Robin" (1997), regizate de Joel Schumacher.

Actorul britanic a colaborat cu Tim Burton la alte trei filme importante ale acestuia, jucând în "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow" şi asigurând vocile unor personaje din filmele "Mireasa Moartă/ Corpse Bride" (2005) şi "Alice în Ţara Minunilor" (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici