Michael Jackson, furios pentru că a fost comparat cu teroriştii IRA

Cântăreţul Michael Jackson a declarat că se simte jignit şi că aşteaptă scuze oficiale din partea postului BBC, după ce doi actori angajaţi ai trustului britanic au spus că Michael Jackson şi teroriştii IRA se numără printre celebrităţile anilor '80, informează mirror.co.uk.

20 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson, furios pentru că a fost comparat cu teroriştii IRA

Michael Jackson, furios pentru că a fost comparat cu teroriştii IRA

Actorii britanici Steve Punt şi Hugh Dennis au declarat în cadrul unei emisiuni radiofonice, la doar trei zile după ce o mişcare separatistă desprinsă din IRA (Irish Republican Army) a făcut câteva victime, că atât Michael Jackson, cât şi teroriştii au reprezentat "celebrităţile anilor '80".

The Irish Republican Army (IRA) este o organizaţie militară revoluţionară, înfiinţată pe 25 noiembrie 1913, recunoscută ca fiind unica armată naţională legală de către unilateral declarata Republică a Irlandei, proclamată în 1916. De atunci, IRA a dus lupte de gherilă împotriva armatei britanice şi a militat pentru existenţa unui singur stat irlandez independent.

În cadrul emisiunii "The Now Show", difuzată de postul Radio 4, aparţinând trustului BBC, cei doi comici britanici au declarat: "Nu ştim pe care dintre celebrităţile anilor '80 dorim mai puţin să le revedem: pe Michael Jackson sau pe IRA".

Site-ul trustului BBC a continuat în acelaşi registru, postând titlul: "Steve Punt şi Hugh Dennis discută despre revenirea în Marea Britanie a indezirabililor, de la Michael Jackson la IRA".

Michael Jackson s-a declarat oripilat când a aflat despre această "glumă". O sursă a declarat: "Lui Michael i s-a povestit despre aceste comentarii, iar el a fost îngrozit. A fost o frază dezgustătoare. Să îl compari cu acei asasini cu sânge rece nu este deloc amuzant, ci extrem de ofensator".

Michael Jackson s-a plâns reprezentanţilor companiei AEG Live, promotorul seriei de 50 de concerte pe care artistul american le va susţine în Marea Britanie, urmând să analizeze împreună cu aceştia necesitatea depunerii unei plângeri oficiale împotriva postului BBC.

Potrivit presei britanice, o parte dintre ascultătorii acestei emisiuni au criticat comentariile celor doi comici britanici, făcute la doar şase zile după ce o grupare separatistă desprinsă din IRA a asasinat trei soldaţi în Irlanda de Nord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici