Michael Jackson va fi înmormântat fără creier

Michael Jackson va fi înmormântat fără creier, pentru că acesta a fost reţinut de medicul legist în vederea efectuării de teste neuropatologice care ar putea oferi informaţii suplimentare despre decesul starului american, informează Mirror.co.uk.

163 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson va fi înmormântat fără creier

Michael Jackson va fi înmormântat fără creier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Familia Jackson, care în aceste zile pune la punct ultimele detalii ale funeraliilor "Regelui muzicii pop", ce vor avea loc marţi, în Los Angeles, a fost anunţată de oficialităţile americane că trupul megastarului va trebui înmormântat fără creier, acest organ fiind extras şi reţinut pentru teste neuropatologice.

Familia Jackson ar fi putut să amâne funeraliile lui Michael Jackson cu încă trei săptămâni, dar a ales în cele din urmă să înmormânteze marţi trupul regretatului artist.

Craig Harvey, purtătorul de cuvânt al Institutului de medicină legală din Los Angeles, a confirmat că vor fi efectuate teste neuropatologice, care vor conduce, aşa cum speră familia Jackson, la identificarea cauzei exacte a decesului starului american. Aceste teste însă nu pot începe mai devreme de două săptămâni de la deces, deoarece creierul este un organ care are nevoie de mult timp pentru a se solidifica şi a putea fi astfel analizat.

Michael Jackson a decedat din cauza unui stop cardiac la reşedinţa lui din Beverly Hills, pe 25 iunie, după o posibilă supradoză de medicamente. Surse de la morga spitalului din Los Angeles în care starul a fost internat înainte de a muri au declarat că medicii legişti i-au extras creierul înainte de a returna familiei, a doua zi, trupul neînsufleţit al starului.

Un medic legist neuropatolog urmează să examineze creierul starului şi să verifice tipurile de medicamente folosite şi dacă Michael Jackson a folosit şi în trecut medicamente în exces.

Creierul poate fi utilizat, de asemenea, pentru a identificarea semnelor abuzurilor de alcool din trecut sau dacă decedatul a suferit de o serie de boli.

Un expert a declarat că familia Jackson ar putea decide să mai aştepte şi să înmormânteze trupul starului în acelaşi timp cu creierul acestuia. Însă în practica curentă, de cele mai multe ori, laboratoarele medicale obişnuiesc să incinereze organele după examinare, uneori acestea fiind înhumate ulterior, alături de trupurile din care au fost extrase.

Din creierul extras vor fi prelevate multe secţiuni, cu o grosime de mai puţin de un centimentru, ce vor fi atent analizate mai întâi cu ochiul liber, iar apoi cu ajutorul unui microscop. Medicii legişti consideră că aceste teste vor dura între 17 şi 18 zile. Experţii se aşteaptă ca şi aceste teste medicale să indice prezenţa medicamentelor în organismul cântăreţului, în momentul decesului.

Funeraliile publice ale lui Michael Jackson vor avea loc marţi, 7 iulie, de la ora 10.00 a.m., la Staples Center din Los Angeles, potrivit unui comunicat emis de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici